bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Kanser hastalarının çilesi
Yazarlar // 27 Mayıs 2013 Pazartesi 06:49

Ragıp GÖKER

Rahmetli Mehmet Çebi’ nin Onkoloji Hastanesinin milletvekili olduğu dönemde kurulması için çok çaba harcadığını biliyorum.

Milletvekili görevi sona erdikten birkaç yıl sonra da kendisinin de o illete yakalandığını biliyorum Rahmetlinin.  Tedavisinin bir bölümü Amerika’ da, bir bölümü de Ankara’ da gerçekleşmişti. Yani kurulması için çok çaba harcadığı Samsun Hastanesine kendisinin hiç ihtiyacı olmamıştı Mehmet Çebi’ nin.

Ben, Onkoloji Hastanesinin yakınından her geçişimde Rahmetli Mehmet Çebi’ yi anar, kendisi için dua ederim.

Allah bir kere daha razı olsun kendisinden ve onunla birlikte hastanenin kuruluşunda emeği geçenlerden.

Ve fakat

Bugünlerde Onkoloji Hastanemizde tedavi görenlerin fena halde sıkıntıda olduklarını duyuyorum.

Şöyle ki;

Hastanede üç ay öncesine kadar 2 Radyoloji uzmanı ile birlikte iki de Tıbbi Onkolog çalışıyordu.

Tıbbi onkologlardan birisinin hastaneden ayrılması üzerine tedavi hizmetlerinde aksamalar oluyor.

Radyoloji biriminde bir sorun yaşanmıyor onu biliyorum. Ama onkoloji uzmanlarından birisinin eksik olması sıkıntı yaratıyor.

Kan tahlillerini hekime gösterebilmek için bile hastalara 20 gün sonrasına randevu veriliyor.

İyi de bunlar nezleden şikayet ettikleri için oraya gelmiyorlar ki.

Kanser hastası bunlar ve bu illetin tedavisi için oradalar.

Samsun’da sağlık hizmetleri ile uğraşan bir birim kuruldu biliyorsunuz. Bir Genel Sekreterlik ve bu gibi hizmetlerin aksamaması için çalışıyor sözde.

Yaklaşık üç aydan bu yana onkoloji hastanesinde sağlık hizmetinin verilmesi sırasında sıkıntı yaşandığını biliyorum ben. Genel Sekreter ve ekibinin bu sorunla ne kadar ilgileri ve bilgileri var orasını bilemem.

Bilgileri olsa da ilgileri olmadığını tahmin ediyorum.

Bizim Mehmet Yazıcı’ nın diline pelesenk oldu biliyorsunuz, Gazi Devlet Hastanesi bahçesindeki işçilerin direnişi. Genel Sekreterliğin o işçilerin bahçede kalmaları için yani göreve dönmelerini engellemek için direndiğini yazıyor Mehmet.          

Ben onu bilir onu söylerim. Genel Sekreterliğin,  üç işçinin işe gelişini engellemek için harcadıkları enerjiyi bu gibi sağlık sorunlarının giderilmesi için harcamaları halinde Samsun Onkoloji Hastanesinde de kanser hastalarının mağduriyeti engellenecektir.