bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Haluk Koç: Bu Anayasa Herkesi Yakar
Yazarlar // 5 Nisan 2017 Çarşamba 00:31

Ragıp GÖKER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun isteği üzerine referandum çalışması için önceki gün Samsun’a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Haluk Koç, dün gazeteye geldi.
Uzun süre sohbet ettik.
Hoca ile konuşmayı özlemişiz.
Haluk Hoca, Samsun’dan ‘Evet ‘ çıkabileceğini ama Türkiye genelinde seçmenin Başkanlık Sistemini de içeren Yeni Anayasa’ya ‘Hayır’ oyu vereceğini söylüyor.
Bu görüşünü de şu iddiasıyla destekliyor.
Referandum’da ‘Hayır’ oyu vereceklerin ilk defa bir blok halinde hareket ettiklerini oysa ‘’Evet’’ diyecek gurubun blok halinde hareket etmediğini belirterek,  AK parti içinde bile referandum’a ‘Hayır’ oyu vereceklerin olduğuna inanıyor.
MHP’deki parçalanmaya da dikkati çeken Koç, partiyi yönetenler dışında, ülkücü tabanın yüzde 80’in üzerine ‘’Hayır’’ diyeceğini iddia ediyor.
‘Evet’ için Güneydoğu’dan gelecek oylara güvendikleri biliniyor ama AK Parti’nin Güneydoğu’da da hayal kırıklığı yaşayacağını ifade eden Haluk Koç, referandum’da sandıktan hangi sonuç çıkarsa çıksın, ‘’17 Nisan sabahı ülkede çok şey değişecek’’diyor.
‘’Bu anayasa herkesi sokar’’ diye de uyarıda bulunuyor Hoca.
Daha önce defalarca yanılmış birine, bu kadar yetki verilemeyeceğini söyleyen Haluk Koç, sandıktan ‘Evet’ çıkması halinde Türkiye’nin felakete sürükleneceğini de iddia ediyor.
Türkiye’nin hızla hukuk devleti olmaktan uzaklaştığını da dile getiren Haluk Koç, Atilla Taş’la birlikte FETÖ’nün medya yapılanması suçlamasıyla ceza evinde bulunan gazetecileri tahliye eden hakim ve savcıların açığa alınmasını bir felaket olarak değerlendiriyor.
AK Parti’nin muazzam bir propaganda gücü var.
‘’Toplu Açılış Programı’’ adı altında düzenlenen referandum çalışması kapsamında Cumhurbaşkanı ve Başbakan ülkeyi dolanıyor.
Başbakan,  Cumhurbaşkanı’nın gitmediği illerde meydan konuşması yaparken, Cumhurbaşkanı bazen birden fazla yerde ‘Evet’ oyu istiyor.
Referandum seçim olarak kabul edilemediği için partilere hazine yardımı yapılmıyor. Muhalefet partilerinin referandum harcamaları ya parti kasasından yapılıyor, ya da milletvekili veya teşkilat yöneticileri ceplerinden yapıyor.
Yarın Çarşamba da düzenlenecek mitingde konuşacak Haluk Koç, sürecin başlangıcından itibaren seçim bölgesi Ankara’da çalışıyordu.
Samsun’a gelmeden önce Çorum ve Amasya’da da propaganda çalışması yapan Hoca, önceki akşam, Gazi sahnesinde de bir gurup partiliye konuştu.
O’ da tıpkı Deniz Baykal gibi, salonun ‘Hayır’ oyu vereceklerine kesin gözüyle bakılan partililer tarafından doldurulmuş olmasından rahatsız olsa da ‘’en az bir kişiyi ikna edin’’ bari demekle yetindi.
Bu arada Meral Akşener’in toplantısını izleyen CHP Samsun Milletvekilleri Kemal Zeybek ve Hayati Tekin’in, Gazi Sahnesinde konuşan Haluk Koç’u dinlemeye gelmemeleri ide manidardı.