bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Fısıltılar Gerçekle Engellenir
Yazarlar // 19 Mart 2020 Perşembe 20:28

İsmail BAŞARAN

İlkadım ve Canik Belediyeleri korona virüsü nedeniyle hastalıkların artması ,vatandaşın akın edip stok mal almaları üzerine zabıta ekipleri denetimlerini sıklaştırdı.

İlkadım Belediyesi Zabıta ve Ruhsat Denetim Müdürlüğü ekipleri İlkadım’da faaliyet gösteren fırınlarda korona virüsüne karşı temizlik denetimi gerçekleştirdi. Denetimlerde vatandaşın sağlığını doğrudan etkileyecek ürüne rastlanmadığına dikkat çekildi. İlkadım Belediyesi ayrıca sokaklarda dezenfekte çalışmalarına başladı ve de sürdürüyor. Samsun’da Canik Belediyesi de bu konuda çalışmalarını sürdürüyor. Canik Belediyesi’nin sadece temizliğe değil de fiyatlardaki artışları da kontrol etmekte olması vatandaşları sevindiriyor.

Diğer belediyelerde de böyle çalışmalar var, temizlik imandan gelir derler ya, belki de o nedenle hastalık Türkiye’yi teğet geçiyor. Ya da gerçek rakamlar açıklanmıyor. Samsun’da kaç vaka olduğu daha bilinmiyor, bir yetkili ortaya çıkıp da Samsun’daki gerçek rakamı söylemiyor.

Umreden geldiği söylenen uçak gerçek mi, eğer gerçekse içinden kaç kişi çıktı neden açıklanmıyor?

Samsun’u yönetenler, sizler gerçekleri gizledikçe vatandaştaki paranoya daha çok artacak ve belki de gerçek olmayan söylentilere inananlar çoğalacak böylece de panik başlayacak. Kimsenin vatandaşın sinir katsayısıyla oynama hakkı yoktur. Gerçekler gizlenmemeli ve fısıltı gazetesindeki söylenenlerin artmasına izin verilmemelidir. Gerçekler her zaman psikolojinin düzelmesine yardımcı olur.

 

CAMİLER VE NAMAZLAR

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, korona virüs tehdidi ortadan kalkana kadar cuma namazı başta olmak üzere tüm cami ve mescitlerde cemaatle birlikte namaz kılınmasına ara verildiğini söyledi.

Diyanetin açıklamasına göre Camiler, bireysel ibadet yapmak isteyenlere açık olacak, toplu şekilde ibadet etmek isteyenlere müsaade edilmeyecek.

Yani bir kişi camiye gidince ibadetini yapabilecek ancak birden fazla kişi gidemeyecek. Hani Cuma Namazı cemaatle kılınırdı, cemaatsiz kılınmazdı, ne oldu? Virüs mü korkuttu, ibadet yapacak olanları?

Demek ki insanların nasıl ibadet edeceklerine kimse karışamazmış. Bir virüs bize bunu hatırlattı. Büyüklerimiz hep ibadet de gizlidir kabahatte gizlidir derken doğruyu m söylüyordu acaba ne dersiniz.

 

NAMAZLARGÜNÜN SÖZÜ

Soru da bilgiden doğar, cevap da... Mevlana