bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Ertuğrul Sağlam'ı Dinlerken
Yazarlar // 8 Nisan 2021 Perşembe 11:03

Ragıp GÖKER

Gerek şampiyonluk ve gerekse kümede kalma savaşı veren takımların üzerinde baskı oluşması olağan bir durumdur.

Samsunspor da şampiyonluk mücadelesi veriyor.

Son haftalarda yaşanan puan kayıplarını biz de buna bağlamıştık.

Ve hatta üç haftada gelen beş kırmızı kartın da takımın üzerinde oluşan baskıdan kaynaklanabileceğini düşünmüştük.

Bu duruma şaşırsak ve bazı kartların gereksiz ve hatta kasıtlı olarak alındığını düşünerek buna öfkelenmiş olsak da, '’Futbolda olur böyle şeyler'' diyerek, bütün yaşananları olağandan saydık.

Ve fakat

Buna rağmen, bilinçaltımızda ''Farklı sıkıntılar da takımı etkiliyor olabilir mi?'' diye bir düşünce de oluşmuyor değildi hani.

Öyle ya.

Hani ''Para varsa huzur da var'' gibi yaygın bir anlayış nedeniyle, Samsunspor'da her şeyin güllük gülistanlık bir ortamda yaşandığına inanmıştık.

Ertuğrul Sağlam'ın dünkü basın toplantısında öğrendik ki, Samsunspor'da herkesin bir eli yağ da, bir eli balda değilmiş.

Ertuğrul Sağlam, bütün dünyayı etkileyen pandemi sürecinin Samsunspor'u da etkilediğini söylerken, kendisini Samsunsporlu hisseden herkesten maddi ve manevi yardım talep etti.

Ertuğrul Sağlam, son haftalarda yaşanan olumsuzlukların ekonomi kaynaklı olmadığını söylese de ve ayrıca bu çağrı teknik direktörden gelmiş olsa da, maddi ve manevi yardım çağrısı, Samsunspor'un şirketleşme sürecinden sonra ilk defa yaşanıyor.

Buna da şaşırdık haliyle.

Ve fakat

Şunu da söylemeden geçemeyeceğim.

Son haftalarda yaşananlar da hiç normal değildi.

Bazı ödemelerin geciktiğine dair duyumlar bizim de kulağımıza geliyordu ama böylesi bir sorunun takım oyununu etkileyeceğini de hiç düşünmemiştik.

Ertuğrul Sağlam, karakterli oyunculardan kurulu bir kadroya sahip olduklarını ve bütün oyuncuların iyi niyetle mücadele ettiklerini söylemeyi de ihmal etmedi.

Samsunspor yönetimi tarafından bu Lig’in üzerinde bir kadro kurulduğuna dair inancımız zaten hiç sarsılmadı.

Son haftalarda yaşananlara şaşırma nedenimiz de bundandır zaten.

Ertuğrul Sağlam basın toplantısındaki konuşmasının bir yerinde ayrıca, ''Samsunspor'la farklı hesaplaşmaları olanlar bunu sezon sonuna kadar ertelesin '' dedi.

Sağlam, farklı hesaplaşmadan kimi ve kimleri kastetti bilmem ama Samsun'da Samsunspor üzerinde hiç kimsenin farklı bir hesabı olacağını düşünmüyorum.

Samsun’da, Samsunspor üzerinde farklı hesap yapan birilerinin varlığına inanılıyorsa, yardım talep etmenin de bir anlamı olmaz zaten onu bir kenara bırakıyorum.

Samsunspor'a gönül vermiş taraftarın ferasetine zaten inanırım ama şirketleşmeye rağmen Samsunspor, Samsun'dan destek istiyorsa Samsun'da para ve güç sahiplerinin de kulübün yardımına koşacağına inanıyorum.

10 yıllık Süper Lig hasretimiz var.

Bu hasret bitecek.

Samsunspor, Süper Lig'e çıkacak.

Herkes soğukkanlı olmalı.

Gereken neyse, o da yapılmalıdır.