bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Cumhursuz Cumhuriyet Yemeği
Yazarlar // 30 Ekim 2013 Çarşamba 00:00

Ragıp GÖKER

Dün Cumhuriyetimizin 90. Kuruluş yıldönümünü kutladık.

Coşkuluyduk.

Gururluyduk.

Bir kere daha kutlu olsun hepimize.

Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyeti kuran parti ki, Cumhuriyetin ilanından 50 gün önce kurulmuş bir siyasi oluşumdur.

9 Eylül 1923 Halk Fırkası adıyla kurulan Parti, 1924’da Cumhuriyet Halk Fırkası, 1935 yılında da Cumhuriyet Halk Partisi adını almıştır.

Halkın partisi olarak kurulmuştur.

Cumhurun partisi yani.

CHP’liler de halkı olarak bununla övünürler.

CHP, 1950’de Demokrat Parti’ye iktidarı kaptırdıktan sonra hiçbir zaman bir daha tek başına iktidar olacak çoğunluğa ulaşamamıştır.

CHP, 1973 ve 1977 yılında yapılan seçimlerde  ‘Karaoğlan’ lakaplı Bülent Ecevit’in önderliğinde en çok oyu alan parti olmasına rağmen, tek başına iktidar olamamıştır.

Ve fakat

CHP’liler,  özellikle 1977 yılında ulaşılanı o siyasal gücün özlemini duymaktadır hala.

CHP bir daha, “Toprak işleyenin, su kullananın ve ne ezilen ne ezen, insanca hakça bir düzen” gibi varoşlardan kırsala halkın bütününü kucaklayan slogan bile üretmeyi başaramamıştır.

Cumhurun partisi, Cumhurdan uzak bir görüntü vermektedir hala.

Oysa gerçekten Cumhurun partisidir CHP.

Ve fakat

Cumhurun tamamı için umut olamamaktadır maalesef hala.

Yöneticilerinin de halktan uzaklaşmak gibi bir gayreti olmasa bile, bu algının düzetilmesi için çabalarını da göremiyoruz maalesef.

Samsun il Başkanlığı Cumhuriyetin 90. Yılında bir yemek düzenledi. 50 lira ödenerek satın alınabilen davetiyeyle girilebilen bir Cumhuriyet Yemeği.

Cumhurun bayramıydı dün oysa.

Ben bütünüyle CHP İl Başkanlığının böyle bir gece düzenlemesine karşı çıkmam.

Ama bu yemeğin günü dünkü gün olmamalıydı. İl Başkanlığına gelir elde edebilmek için başka bir günde yapabilirdin böyle bir organizasyonu. Kimsede buna karşı çıkmazdı o zaman.

İktidar sahibi olduğu iki ilçe belediyesi var oysa CHP’nin.

İl Başkanı, istese ve talep etse halkın katılacağı bir organizasyonu yapabilirdi İl Başkanlığı. İki dilim kuru pasta ve bir bardak meşrubat ikram ederek Cumhuriyetin ve partinin asıl sahibi olan halkı davet edebilirlerdi böyle bir etkinliğe.

Başta Atakum Belediyesi olmak üzere CHP’li hiçbir belediyenin böylesi bir organizasyonda yardım teklifini geri çevireceğini zannetmem ben.

Cumhura iki dilim kuru pasta ile bir bardak meşrubatı çok gören parti yönetimi kendileri için masa hazırlatmayı seçmiştir.

Körler ve sağırlar, birbirlerini ağırlar gibi bir durum oluşmuş.

Seçime 150 gün kalmış kimin umurunda. Sahada olmak yerine masada oturup Cumhuriyeti kutluyor muhteremler.

“Kutlu olsun” diyelim.

Sen böyle yaparsan, makarna, şeker paketine oy veriyor diye halkı suçlama şansın olmayacaktır bilesin.

Umarım ve dilerim ki; CHP’nin yöneticileri partinin yeniden halkla bütünleşmesini sağlayacak adımları bir an önce atarlar.