bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Cumhiriyet Meydanı Erdoğan’ın Mı Kılıçdaroğlu’nun Mu
Yazarlar // 8 Mayıs 2015 Cuma 00:00

Ragıp GÖKER

Partilerin, seçim bildirgelerini açıklamasıyla başlayan seçim süreci liderlerin meydan mitingleriyle daha da heyecan verici hale dönüşüyor.
Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın meydan mitingleriyle ilgili haberlerini, her akşam Televizyonlardan izlediğimiz gibi gazete sayfalarında da okuyoruz.
Dört liderin meydan savaşına bir de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingleri eklendi biliyorsunuz.
Erdoğan’ın miting haberleri gerek TV’lerde ve gerekse gazete sayfalarında dört liderin haberlerinden daha çok yer ve süre alıyor.
CHP tarafından daha önce yapılan bir açıklama ile “Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Samsun Mitingi 14 Mayıs’ta Cumhuriyet Meydanında yapılacak” diye duyurulmuştu.
Önceki gün gelen haberlere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da aynı gün Samsun’a geleceği ve yapacağı toplu açılış töreninden sonra Cumhuriyet Meydanında düzenlenecek mitingde halka hitap edeceği öğrenildi.
CHP Genel Başkanı Cumhuriyet Meydanında konuşacaksa, Cumhurbaşkanı nerede konuşacak?
Koca Cumhurbaşkanı Saathane Meydanında konuşturulacak değil ya.
O da Cumhuriyet Meydanında konuşmak ister.
Şimdi çık işin içinden çıkabilirsen.
Bu nedenle Samsun’da kent yöneticilerini bir telaş almış gibi görünüyor.
Önceki gün CHP İl Başkanı Dinçer Soylu ve İlkadım İlçe Başkanı Arzu Sabuncu ile milletvekili adayları Hayati Tekin ve Müşfik Veysel Erdoğan, Dünya Basın Özgürlüğü Günü nedeniyle Samsun Gazeteciler Cemiyetine geldiler.
Ziyaret sırasında tesadüfen bende oradaydım.
CHP İl Başkanı Samsun Emniyet Müdürlüğünden birilerinin kendisini aradığını ve “Miting tarihini 19 Mayıs’a almanız mümkün mü?” diye sorduklarını söyledi.
Bunun üzerine Dinçer Soylu “Neden bunu istiyorsunuz?” diye sormuş.
Dinçer Soylunun ifadesiyle söylüyorum gelen cevap aynen şöyle:
“Sayın Cumhurbaşkanı’nın da aynı tarihte Samsun programı var”
Dinçer Soylu, talebin kendilerine yazılı verilmesini istemiş.” Böyle bir talep gelirse bunu Genel Merkezimize bildiririz” diyor CHP İl Başkanı.

Ama şunu söylemekten de geri kalmıyor.
“Biz valilikten 14 Mayıs tarihinde Cumhuriyet Meydanında miting yapmak için izin aldık, meydan bize verildi. Zaten seçim sürecinde meydanlarda miting yapma önceliği siyasi partilerin hakkıdır”
CHP 14 Mayıs tarihinden vazgeçecek gibi görünmüyor.
Acaba Cumhurbaşkanı tarihini değiştirir mi?
Yoksa Samsun Cumhuriyet Meydanı üzerinden Türk siyasetinde yeni bir tartışma mı başlayacak?
Bekleyip göreceğiz.