bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Büyükşehir Zincir Marketlerle Mi Yarışıyor?
Yazarlar // 3 Aralık 2022 Cumartesi 20:33

Ragıp GÖKER

Cumhurbaşkanı Erdoğan fiyat artışları konusunda zincir marketleri hedef alan bir açıklamasında "Zincir marketlerde satılan kimi ürünlerin fiyatlarının mukayesesi üzerinden yeni bir kampanyanın alevlendirildiğini ne yazık ki görüyoruz." demişti.

Erdoğan’ın bu açıklamasının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de önceki günkü gurup toplantısında ''Sürekli zam yapan zincir marketlerin FETÖ'yle irtibat ve ilişkisinin titizlikle araştırılması gerektiğine de inanıyoruz.'' şeklindeki sözleri, herkesin dikkatini zincir marketlerin üzerine çevirdi.

Sürekli artan fiyatların toplumda huzursuzluk yarattığını biliyoruz artık.

Gıda maddelerine fahiş fiyat uygulayan fırsatçılar yok mudur?

Vardır elbette.

Diğer taraftan, ülkemizde yüksek enflasyon olgusu da bilinen bir gerçektir.

Yazının hazırlandığı saatlerde dolar serbest piyasada da Merkez bankasında da 18,64 liraydı.

Döviz kurlarında artış durmayınca piyasa da iğneden ipliğe her şey zam görüyor.

Dünya piyasalarında petrol fiyatları düşünce ülkemizde de akaryakıta peşi sıra indirim yapılmıştı ama dün sabah haberlerinde, mazota yine zam geleceği duyuruluyordu.

Bu durumda çok masum olduklarını düşünmemekle birlikte fiyat artışları konusunda zincir marketlerini de bütünüyle bu durumun sorumlusu olarak göremiyorum açıkçası.

Herkesin değerlendirmesi farklıdır elbette ama bu da benim kişisel düşüncemdir.

Bu durumda enflasyonun sorumlusu olarak tek başına zincir marketleri suçlayamıyorum yani onu söylemek istiyorum.

Baksanıza bizim Büyükşehir Belediyesi bile her ay içme suyuna zam yapıyor.

Gerçi Başkan Mustafa Demir, zam haberlerinin algı yaratmak amacı taşıdığını söylemiş ancak, bu ay itibariyle Samsun'da içme suyuna 40. zam yapıştırılmıştı bile.

Samsun'da önceki ay,  Abdal deresi üzerindeki Çakmakkaya Barajından Aşağıçinik'teki artıma tesisine ve oradan da evlerimizdeki musluğa gelen içme suyunun bir tonu bize 8.80 liradan faturalandırılmıştı.

Ve fakat.

Başkan Demir, 'Algı operasyonu' yakıştırması yaparken, Büyükşehir bu ay için içme suyu tarifesini 9,39 lira olarak güncellemişti.

TÜİK geçen ay, aylık enflasyon artışını yüzde 3.54 olarak açıklamıştı biliyorsunuz.

Buna karşın, Samsun Büyükşehir belediye yönetiminin su tarifesindeki güncellemesi sırasındaki artış yüzde 5.5 dolay dolayında olmuş.

Biraz fazla bile hatta.

Demem o ki;

Bizim Büyükşehir fiyat artırma konusunda zincir marketlerden geri kalmıyor.

TÜİK’in bile geride bırakmış ama Samsun Büyükşehir Belediye Başkanını, zam konusunda suçlamam elbette ancak, eleştiri hakkımı saklı tutarım.

''Vardır bir sebebi'' derim.

Ki;

Başkan Demir de zam kararını, SASKİ’yi zarara uğratmamak için aldıklarını söylerken, enerji maliyetlerindeki artışı gerekçe göstermiş ve maliyetlerin düşürülmesi gerektiğine vurgu yapmış.

Tıpkı, İstanbul, Ankara ve diğer belediye başkanları gibi yani!