bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Bunun Adı KAOS
Yazarlar // 31 Aralık 2017 Pazar 01:00

Ragıp GÖKER

Erkut Tutu ve Yönetimi Kurulu Üyelerinin tamamı ’’buraya kadar’’ diyerek istifalarını verdiler.
Bunun adı KAOS
Samsunspor, bu duruma nasıl geldi?
Bakan desteğinden mahrum kalan Başkan Tutu, para kaynağı bulmakta zorlandı.
Özellikle yabancı oyuncuların beklenen katkıyı vermemesi nedeniyle takım üst üste başarısız sonuçlar alıp hedeften uzaklaşınca da, tribünlerden ‘’istifa’’ çağrıları yükselmeye başladı.
Bunun üzerine kongre kararı alındı ama Perşembe günü yapılan kongre, aday çıkmayınca altı ay sonraya ertelendi.
Buraya kadar yaşananlar zaten biliniyor ama bilinmeyenler de var.
Kongrede yaşananlar ve özellikle ‘Şeytani-Rahmani’ gibisinden suçlamalar, Tutu ve arkadaşlarına ‘’artık burada daha fazla kalmanın bir anlamı yok’’ dedirtti.
Kongre kararı almış olmalarına rağmen Tutu ve arkadaşları, inkar etseler de, olağan kongreye kadar görevde kalacaklarını tahmin ediyorlardı.
Dünkü toplantı sonrasında görüştüğüm Basın Sözcüsü Rüştü Araboğlu ‘’istifalarımızı yazıp verdik’’ dediğinde, ‘’bu kararı, kongrede yaşananlar nedeniyle mi aldınız?’’ şeklindeki soruma da, ‘’elbette o da etkili oldu ama başka nedenler de var’’ diye cevap verdi.

Şimdi ne olacak?

Erkut Tutu ve Arkadaşları istifalarını önce Vali’ye vermek istediler ama Vali, bu talebi kabul etmeyince, yöneticiler, bu defa istifa mektuplarını Divan Kuruluna sundular.

GERİYE DÖNÜŞ YOK ARTIK
istifalar Divan Kuruluna verilince, Vali de devreden çıkıyor.
Görevi, Divan ve Denetleme Kurulu devralacak.
Önce yedekler göreve çağrılacak.
Yedek üyelerden yönetim oluşturulamazsa, birlikte hareket edecek olan Divan ve Denetleme Kurulu ki, asıl yetki Denetleme Kurulunda olacak, Kurul, mahkemeye başvurarak, kulübü mümkün olan sürede Seçimli Olağanüstü Kongreye götürmesi için Kayyum atanmasını isteyecek.
Seçim için atanacak Kayyum Heyetini, Kulübü yönetmek için atanacak kayyumla da karıştırmamak gerekiyor.
Yönetim için kayyum ise, ilk kongrede yönetime talip çıkmaz ise ancak o zaman atanıyor.
Ki; 3 Ocak tarihine kadar federasyona başvuran futbolculara ödeme yapılmazsa, muhtemelen takım dağılacaktır ve bu durumda artık aday da çıkmayacaktır.
Bu sürecin sonunda ve Kayyum atanacak yani.
Samsunspor’u bekleyen muhtemel sonun da böyle olacağı anlaşılıyor.
Kim üzerine alınır bilemem ama ‘KINA YAKIN GARİ’.
‘’Kına yakın’’ demişken, aralarında gazetecilerin de olduğu, süreçte yaşananlardan habersiz bazı kişiler tarafından ‘’O’nu bunu Başkan adayı olarak yazdınız, oluşan bu durumun sorumlusu sizsiniz’’ demeye getirerek gazetecileri suçluyorlar ya.
Açıklayalım.
Nerden çıktı o adaylar?
Bu şehri yönetenler, birilerinin koluna girip, ‘’gel bu kulübü size verelim’’ der ve bu teklif karşısında önceleri avucunu ovuşturanlar, bunu gazetecilerle paylaşmalarına rağmen sonradan, ‘Biz yokuz’’ diye açıklama yapmak zorunda kalmışlarsa, bununun sorumlusu gazeteci olamaz.
Samsunspor'a yaşamakta olduğu zor günlerde, para yardımının yanı sıra, her türlü desteği sağlayan, başta Vali olmak üzere, iş insanlarımıza ve siyasilerimize teşekkür ederim.
Ancak şunun bilinmesini de isterim.
Şu sıralar zor günler yaşıyor olsa da, geçmişi başarılarla dolu bu kulüp, güç ve para sahipleri tarafından koluna girdikleri kişilere, Bu kulübü size verelim'' denilerek pazarlanacak bir yapı olamamalıydı.
Böylesi durumlarda şehri yönetenler de zor durumda kalıyor aslında.
Oynadığı dönemde dünya çapında ün yapmış bir eski futbolcu, iktidara yakınlığıyla da bilindiği için olsa gerek, telefonla ulaştığı üst düzey yöneticilerden birine ''daha öncekilere yardım edildiği gibi bana da yardım edilsin, kulübü bana verin, liste çıkarmak istiyorum'' deme cesaretini gösteriyor.
Son olarak şunun da bilinmesini isterim. O futbolcu eskisiyle, telefonda da olsa konuşan yöneticiler, ‘’Kimse yoksa biz varız’’ diyerek sorumluluk üstlenmek isteyen bu takımın eski oyuncularının randevu talebine yanıt bile yanıt vermediler ama sağda solda ‘’Erkut Tutu’yu destekliyoruz’’ mesajını vermeye çalışıyorlardı.