bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Bop Denilen İllet!
Yazarlar // 24 Temmuz 2014 Perşembe 00:00

Hüseyin KURT

İslamiyet adına “Allah-u Ekber” nidaları ile hunharca Müslüman kanı akıtan terör örgütü Suriye’nin ve Irak’ın kuzey bölgelerinde (Türkiye sınırında) kendisine yer buldu.

 

Katliam ve işgalin devam ettiği bu dönemde yeni bir gelişme oldu ve IŞİD (Irak Şam İslam Ordusu) adını “İslam Devleti” olarak değiştirerek liderleri Ebubekir El Bağdadi, Musul’da Nur Camisi’nde verdiği cuma hutbesinde halifeliğini ilan etti.

 

Eş zamanlı olarak İsrail, Gazze'ye yönelik kapsamlı bir kara harekâtı başlattı. Atılan bombalar, füzeler ve kara harekatı ile ölenlerin sayısı 715’e yükseldi. Bunların yarıya yakını da masum çocuklar.

 

Arap baharı, Suriye, Irak, IŞİD, İsrail derken Ortadoğu’daki bu gelişmeler endişe verici boyutlara ulaştı.

 

Peki bölgede bundan sonra neler olabilir;

 

• Lübnan başta olmak üzere Mısır, Libya ve birçok Müslüman Afrika ülkesinde, teröristler kitlesel eylemler ve halk ayaklanmaları yapacak. Lübnan için en büyük tehlike, Lübnan dahil İsrail’in bu bölgede karmaşa ve iç çatışmadan dolayı inisiyatifi ele alacak.

• Barzani sözde Kürt Referandumu ile sözde Kürdistan’ın bağımsızlığını ilan edecek.

• Türkiye’de özerklik şartı ile masaya oturanlar muhtemel bir başkanlık sistemi ile özerkliğe kavuşacak ve kısa bir süre sonra yapılacak referandum ile Barzani’nin kurduğu sözde Kürdistan’a katılma kararı alacaklar.

• IŞİD Bağdadı işgal edecek. Sonrasında IŞİD in Sünni devlet kurmasına izin verilmesi karşılığında Bağdat’tan çekilmesi pazarlık konusu olacak. İran denetiminde/desteğinde Maliki’ye Şii devleti kurdurulacak. Böylelikle Irak resmen üç e bölünmüş olacak. (Kürdistan, Sünni İslam Devleti (IŞİD) ve Irak Şii Devleti)

• Eski Saddam yönetiminden/döneminden kalanlar IŞİD in kurduğu Sünni İslam Devleti nin başına geçecek.

 

Bu gelişmeleri görmek için Kahin veya Stratejist olmaya gerek yok. Emperyalist güçlerin ve Siyonizm’in bölge için planladıkları BOP (Büyük Ortadoğu Projesi) bu senaryoyu içeriyor. Bunları görmemek için ileri seviyede saf olmak gerekir…

***

Bir asır sonra Ortadoğu’da sınırlar yeniden çiziliyor. Suriye çöküşün eşiğinde, Irak’ı bölüyorlar, Mısır diplomasi masasından atılıyor.

 

Arap Baharını yanlış okuyan, dünya ve komşular ile ters düşen, Şam ve Bağdat’la kavgaya girişen ve enerjisini suni iç siyasette tüketen Ankara, güney sınırımızın yeniden şekillenmesini sadece uzaktan seyrediyor!

 

Ortadoğu ’da hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Ne Irak parçalanmadan kalabilir ne Suriye ! Mezhepçilikten beslenenlerin tetiklediği etnik-mezhebi kaos ve çatışma ortamı, çarpan etkisiyle büyüyor.

 

Süreci frenleyebilecek Batı dünyasının işine geldiği için de olup bitene duyarsız!

 

Müslüman Müslüman’ı katlediyor ne de olsa!

 

Yeni Ortadoğu denkleminin kazananları İsrail, Avrupa, ABD ile sınırlı değil, İran da bu grubun içerisinde.

 

Bölgede ateşi giderek yükselen mezhep çatışmaları, El Kaide/IŞİD varlığı Sünni İslam’ı kafa kesen radikal bir İslam mezhebi olarak gösteriyor ve İslamofobi yi güçlendiriyor.

 

Avrupa mezhep savaşları yaşadı. Binlerce insan telef oldu.

 

İslam dünyasını bekleyen büyük tehlike Yüzlerce yıl bölgede sürebilecek mezhep savaşları!

 

Batı şimdi bu oyunu sahneye koydu ve oynamaya başladı. Oyunun merkezi Irak’tan başlıyor. Pakistan, Afganistan ve tüm İslam dünyasına yayılıyor ve diğer Müslüman Devletlerin gündemlerini oluşturmaya başladı.

 

Bu süreçte bizlere düşen görev; Oluşabilecek muhtemel bir mezhep çatışmasını önlemek amaçlı insanları mezheplerine göre yargılamamak, Türkiye Cumhuriyetinin birliğini bütünlüğünü savunan bir duruş sergilemek, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan herkesi “TÜRK” olarak görmek, Kaosun ve çatışmaların ortasında kalan Türkmenler için maddi manevi destekte bulunmak olacaktır kanaatindeyim.

 

Barış, huzur ve birlik içerisinde bir İslam Alemi, Türk Coğrafyası ve Türkiye Cumhuriyeti dileğiyle…

 

Hüseyin Kurt