bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Bir Karikatür ve Sağlık Meselesi
Yazarlar // 20 Nisan 2020 Pazartesi 15:06

Cevdet MAMATOĞLU

Korona virüsü nedeni ile bütün Türkiye de olduğu gibi ben de ev de kalıp hijyen kurallarına daha çok dikkat ediyorum. Evde kalınca bağımlısı olduğumuz sosyal medya ile daha çok haşır neşir oluyoruz.

 

Son günlerde özellikle sağlık maskesi konusunda çok spekülasyonlar oldu ve devam ediyor. Ben de maskenin ne kadar önemli olduğunu anlatan bir karikatürü facebook sayfamda paylaştım. Ne yazık ki karikatürden bile anlamayan birinin bilgiççe karikatür üzerinden halkın kutsallarına hakaret var diye beni eleştirmesi, cahilliğin tavan yaptığı bir dönemde beni çok şaşırtmadı da üzdü.

Karikatür iki bölüm. Birinci bölümde mayolu bir erkek ile bikinili bir kadın görünüyor, erkek kadını kovalıyor. İkinci bölümde ise; erkek, kadının bikinisinin altını almış ve maske yapmış kaçıyor, kadın da şaşkınlıkla bakıyor.

Karikatür iki kare ile hem bugünün gerçeğini hem de önceliğimizi anlatıyor ama beni eleştiren kişi herhalde, karikatürde de olsa çıplaklığı baz alarak yorum yapıyor... Bu nasıl bir kafa yapısı demeyeceğim. Çünkü; özgüveni tavan yapmış, tüm topluma akıl veren ve sözlerinde hiç kuşkuya yer vermeyen kara cahillerin videolarını sosyal medya da görmüş biriyim.

 

KARİKATÜRDE Kİ DERİN MANA: CANLININ SOYUNU DEVAM ETTİRMESİ İÇİN ÜREME BİRİNCİ PLANDA DİYEN EVRİM BİLİMCİLERİN, TEZLERİNİ UNUTTURACAK BİR ŞEKİLDE, MAYOLU ADAMIN, MASKENİN ZOR BULUNMASI

VE SAĞLIĞINI HERŞEYDEN ÇOK DÜŞÜNEREK, KADININ MAYOSUNU ÇALMASI İRONİK BİR TAVRIN KARİKATÜRİZE EDİLMİŞ HALİDİR.

 

Maalesef insanoğlu sağlığının kıymetini, sağlığını kaybettikten sonra anlamaktadır. Hastanelerde yaşananların bir kısmını tv’lerde, sinema filmi gibi seyredenler; korana nedeni ile evlerinde kalmanın zorluğundan şikayetçi olanlar - istenmez ama- hasta olurlar ise, evinin ne kadar lüks ve konforlu olduğunu anlayacak olsalar da iş işten geçmiş olur.

 

Evde kalın. Hem kendinizi koruyun hem de sevdikleriniz ile beraber, komşunuzu, hemşerinizi ve tüm insanları koruyun..

 

Sağlıcakla kalın…

 

 

 

Bir Karikatür ve Sağlık Meselesi