bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Bakan Yazıcı ve terörle mücadeleye bakış
Yazarlar // 7 Nisan 2013 Pazar 06:56

Ragıp GÖKER

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, gümrüklerdeki yeni uygulamalar konusunda bilgi vermek üzere dün Samsun’daydı.

Atatürk Kültür Merkezindeki toplantı öncesi, Bakan Bey AKM’ nin sergi salonunda gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi. Bakan salona gelmeden önce Basın Müşaviri yanımıza gelerek, Bakan Beyin gümrüklerle ilgili açıklamasını tiyatro salonunda bir sunum eşliğinde yapacağını bu bakımdan günlük siyasetle ilgili sorularımıza cevap vereceğini söyledi.

Bakan Bey ülkenin en önemli sorununun terör olduğunun altını çizdiği konuşmasına başlarken ülkemizin 30 yıldır terörle mücadelesini hukuk kuralları çerçevesinde sürdürdüğünü ama şimdi başka yöntemlerin uygulamaya konulduğunu söyledi.

Konuşmanın sonunda ben de Bakan Bey’e,  konuşmasından terörle mücadelenin bilinen yönetmelerle yapılmasında başarısız olunduğunu söylemenin halka yenilgi duygusu uyandıracağını, Akil İnsanların Anadolu’da böyle oluşan duyguyu törpülemek amacıyla mı gönderileceğini sordum.

Bakan Bey, ‘’Sen benim konuşmamın tamamını dinlememişsin’’ diye çıkıştı bu soruma. Hukukun dışına çıkılmayacağını bi kere daha söyledi ama. Çözüme ulaşmak ve bu uğurda büyük hedefe ulaşmak için çalışıldığının altını çizdi.

Bakan Bey Başka bir arkadaşın sorusuna yanıt verirken de, Büyük hedefe bakmak gerektiğini tekrarlarken, ‘’Bu hedefe varırken çok söz söylenecektir.  Her söylenen söz elbette önemlidir ama her söze takılmamak gerekir. Bu hedefe ulaşırken yolumuza çıkan yılanlara ve çıyanlara da takılmayacağız.’’ dedi.

Bakan Beyin adlandırdığı Büyük Hedef sanırım barış sürecinin tamamlanması olsa gerek.

Ve fakat

Yılan

Çıyan

Bunlar nedir?

Kimdir ya da yılan, çıyan.

Ülkemin büyük çoğunluğu, ülkemde barış ve huzurun egemen  olmasını istemektedir.

Tartışılan konu, barışa giden yolda izlenen yöntemdir.

Bakan Hayati Yazıcı’ nın  sorulara verdiği yanıtlardan anlaşılıyor ki: Bu süreç sancılı şekilde yürüyecektir.

Akil İnsanlar, yakında 7 bölgeye dağılarak halka barış sürecini anlatacaklar.

Endişelerimi henüz giderememiş olmakla birlikte ülkemin bu süreci sancısız atlatması en büyük dileğimdir benim.

Gümrük Ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı Basın Toplantısı sonrasında, AKM’ nin büyük salonunda Gümrüklerimizde başlatılacak olan yeni uygulama konusunda çok önemli bilgiler verdi. Bu bilgileri gazetenin haber sayfalarında okuyacağınızı düşünüyorum. Açıklamalar önemli devrim niteliğinde uygulamalar getiriliyor.  Bu konudaki görüşlerimizi de haftaya anlatırız size.

Zira siz bu yazıyı okurken biz bir gurup gazeteciyle birlikte, Samsunspor’ u deplasmanda yine yalnız bırakmamak için Şanlıurfa yollarına düşmüş olacağız