istanbul sex shop casino siteleri istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama baker depolama
Şimdi de Hindistan mutasyonu!
GÜNCEL // 22 Nisan 2021 Perşembe 21:17 // Güncelleme: 22 Nisan 2021 Perşembe 21:17

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hindistan'da yeni bir Kovit-19 mutasyonu tespit edildiğini, henüz Türkiye'de bu mutasyona ait vaka görülmediğini açıkladı.

Şimdi de Hindistan mutasyonu!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, video konferans yöntemiyle toplanan Koronavirüs Bilim Kurulu sonrası açıklamalarda bulundu.


Bakan Koca, Bilim Kurulu’nun bugünkü haftalık toplantısında virüsün yeni varyantları, aşı ile ilgili son gelişmeler ile birlikte, mutasyonların ele alındığını belirtti. 

Bakan Koca'nın açıklamasından satır başları: 


HİNDİSTAN MUTASYONU ÇIKTI
Mevcut mutasyonlar dışında yeni bir tür daha ortaya çıktı. Hindistan varyantı olarak bilinen yeni bir tür mutasyon daha tespit edilmiştir. Ülkemizde henüz bu varyant tespit edilmese de yine hızlı bulaşan bu varyanta karşı da tedbirler alınmıştır. Bu kapsamda Hindistan’dan ve Hindistan temaslı seyahatlerden ülkemize giriş yapmak isteyen kişiler belirlenen yurtlarda karantinaya alınarak 14 gün gözetim altında tutulduktan sonra ülkeye girişlerine izin verilmektedir.

RUSYA'DAN SUPUTNİK V AŞISI
Çok yakında Sputnik V aşısının da devreye gireceğini belirtmek isterim.
Rusya'nın corona virüse karşı geliştirdiği "Sputnik V" aşısının etkinlik oranı, son verilere göre yüzde 97,6 olarak belirlendi.

Rus Gamaleya Ulusal Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Enstitüsünün geliştirdiği "Sputnik V" corona virüs aşısına dair 3,8 milyon kişiden elde edilen veriler incelendi.
Geliştirici ekibin lideri Denis Logunov, her iki dozu da alan söz konusu kişilerde aşının etkinlik oranının yüzde 97,6 olarak tespit edildiğini duyurdu.
Bu yılın başlarında The Lancet dergisi, "Sputnik V"nin etkinlik oranının yüzde 91,6 olduğunu bildirmişti. Dünyanın resmi onay alan ilk Covid-19 aşısı olma özelliğini taşıyan Sputnik V aşısının etkinlik oranı açıklandı.

Açıklanan oranın aşılama başladıktan sonra yapılan 3 milyon 800 bin doz aşıdan alınan verilerle elde edildiği bildirildi.


YERLİ AŞI ÇALIŞMALARI
Yerli aşılarımızdan insan denemelerine ilk başlayan inaktif aşı adayımız Faz II çalışmasını tamamlamak üzere son gönüllülerin aşılanması yapılmış ve Mayıs ayı içinde son adım olan Faz III aşamasına geçecektir. Bu dönemde yaygın olarak aşılama yapma imkanı da olabilecektir. Bir diğer önemli aşı adayımız Virüs Benzeri Parçacık aşısı ise Faz I deneylerine kamu hastanemizde başlamış ve şu ana kadar sorun görülmeden başarıyla devam etmektedir. İkinci bir inaktif aşı adayımızın daha Faz I klinik çalışması 10 gün kadar evvel başlamıştır. Sevindirici şekilde çalışması devam eden aşı adaylarımız için aşıya bağlı olumsuz bir olay gerçekleşmemiştir. Bu günlerde üçüncü bir inaktif aşımızın daha Faz I klinik çalışması Ankara Şehir Hastanemizde başlayacaktır. Bir diğer inaktif ve intranazal sprey olarak uygulanan iki yeni aşı adayımız da Faz I çalışmalarına başlama safhasındadır. Son olarak adenövirüs temelli bir vektör aşımızın da Faz I çalışması için araştırma ürünü üretim çalışmaları devam etmektedir. Türkiye 7 farklı aşı platformu ile kendi gücünü elde etme yolunda önemli adımlar atmaktadır.