bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Ordu’nun En Lezzetli Yöresel Yemekleri
BÖLGE // 8 Ocak 2021 Cuma 22:44 // Güncelleme: 8 Ocak 2021 Cuma 22:44

Ordu, muhteşem doğasının yanı sıra yöresel mutfağıyla da oldukça ilgi çekiyor. Değişik ve çok çeşitli lezzetlerden hoşlanıyorsanız Ordu mutfağın tatlarını mutlaka denemelisiniz.

Ordu’nun En Lezzetli Yöresel Yemekleri

Türkiye’nin en kalabalık 30. ili olan Ordu, Karadeniz Bölgesi’nde yer almaktadır. Doğu Karadeniz Bölgesi’nde bulunan Ordu, MÖ 400 yılında şehir merkezinde Bozukkale olarak bilinen bölgede Kotyora adıyla kurulmuştur.

Bu şehir muhteşem doğasının yanı sıra yöresel mutfağıyla da oldukça ilgi çeken, güzide bir ildir. Şehri ziyaret eden turistleri tatlarıyla büyüleyecek yerel lezzetlere sahip olan Ordu, bulunduğu coğrafyanın izlerini de taşır. Eğer siz de değişik ve çok çeşitli lezzetlerden hoşlanıyorsanız bu mutfağın tatlarını mutlaka denemelisiniz.

Peki, Ordu yöresel yemekler dediğinizde aklınızda hangi lezzetler canlanıyor? Bu doğa harikası şehrin yerel lezzetleri hakkında ne biliyorsunuz? Eğer bu konuda yeterince bilgi sahibi olmadığınızı düşünüyorsanız aşağıda yer alan yazımızı okuyabilirsiniz. Sizin için araştırdık ve derledik, işte Ordu’nun en öne çıkan yöresel yemekleri!

Mısır Yarmalı Aş Sarması
Mısır Yarmalı Aş Sarması


Genelde karalahana sarması ile karıştırılan bu enfes lezzetin tadı aslında o sarma türünden çok farklıdır. Sadece Ordu’da değil, Karadeniz’in çeşitli yerlerinde tercih edilen mısır yarmalı aş sarmasını tatmanın en iyi yolu bu güzide şehrin lokantalarından geçer. Ordu’daki bazı merkezi lokantalarda denk gelebileceğiniz mısır yarmalı aş sarması, salçalı su ile pişirilir. Genelde öğleye akşam yemeklerinde tercih edilen bu lezzet aynı zamanda Ramazan ayının da vazgeçilmezidir. Bir gün Ordu’yu ziyaret etme fırsatı yakalarsanız yöre halkının severek tükettiği bu mısır yarmalı aş sarmasını denemenizi tavsiye ederiz.

Pazı Mücveri
Pazı Mücveri

Ülkenin birçok yerinde tüketilen pazı mücveri, elbette Ordu’da da öne çıkan lezzetlerden biridir. Pazı mücverinin tadı konusunda çoğu şehirden daha iddialı olan Ordu’da bu yemek genelde akşam saatlerinde tercih edilir. Pazı mücverinin lezzetini, yanına alacağınız bir bardak ayran ile ikiye katlayabilirsiniz. Mutlaka denemeniz gereken bu bu enfes tat, şehrin çoğu lokantasında bulunur. Fiyatı oldukça uygundur. Eğer yolunuz Ordu’ya düşerse, pazı mücverini bir de burada deneyin.

Taze Bezelye Kayganası
Taze Bezelye Kayganası

 

Ordu’nun en sevilen lezzetlerinden biri olan taze bezelye kayganası; bezelye, yumurta ve mısır ununun birleşmesiyle yapılan ve inanılmaz güzel bir lezzete sahip olan yöresel yemektir. Ordu’nun hemen hemen her lokantasında denk geleceğiniz taze bezelye kayganasının da fiyatı oldukça uygundur. Genelde öğle saatleri veya akşam yemeklerinde tüketilen bu yerel yemeğin lezzetini yanına alacağınız bir bardak ayran ile ikiye katlayabilirsiniz. Yolunuz Ordu’nun sokaklarına düşerse, taze bezelye kayganasını denemeden dönmeyin.

Fırın Fasülye
Fırın Fasülye

Fasulyenin kurutularak soğanla kavrulmasından oluşan bu ilginç yemek, yöre halkının severek tükettiği lezzetlerden biridir. Sadece Ordu’da değil, Karadeniz’in diğer bazı illerinde de tercih edilen bu yemeğe şehrin merkezi lokantalarında denk gelebilirsiniz. Fiyatı uygundur. Öğle aralarının vazgeçilmezi olan fırın fasulyesini, güzide şehre yolunuz düşerse muhakkak deneyin. Eğer Ordu’ya gitmek için fırsatınız yoksa ama bu enfes lezzeti denemek istiyorsanız https://tarifdefteri.net/ sitesini ziyaret edebilir, bu meşhur lezzeti sofranıza getirebilirsiniz.

Küçük bir uyarıda bulunmak gerekirse, bir şehri benimsemenin tek yolu sadece havasını solumak değildir. Eğer bir şehri sadece gezmek değil, tanımak da istiyorsanız kültürünü incelemeli ve yöresel yemeklerini de mutlaka tatmalısınız.