bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
2019 gazetelerin 'dijital yılı' olabilir
BÖLGE // 19 Temmuz 2018 Perşembe 17:52 // Güncelleme: 19 Temmuz 2018 Perşembe 17:52

BİK Genel Müdürü Karaca, "2019 yılı 'dijitalleşme yılı' olarak ilan edilecek. Yerel gazetelerde yayınlanan resmi ilanlarında dijital mecrada yayınlanması söz konusu. Bu gazetelerin maliyetlerini düşürecek" dedi

2019 gazetelerin 'dijital yılı' olabilir

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ve Basın İlan Kurumu (BİK) tarafından gerçekleştirilen 'Medyaya Reklamcılığın Geliştirilmesi Projesi' kapsamında düzenlenen sertifika törenine katılan BİK Genel Müdürü Yakup Karaca, yerel basının sorunlarıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Yeni dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bağlı Dijitalleşme Ofisi'nden söz edildiğini belirten Genel Müdür Karaca, "2019 yılının 'dijitalleşme yılı' olarak ilan edilmesi ihtimali var" dedi.


BİK ÇALIŞMA YAPIYOR

Basın İlan Kurumu'nun belirli ölçülerde hazırlıklarını yaptığını ancak bu dönüşümün basit bir hadise olmadığını ifade eden Yakup Karaca, dijital mecraya geçiş sistemiyle gazetelerin maliyetlerinde ciddi bir düşüş yaşanacağına dikkati çekerek, şöyle devam etti: "Gazetelerimiz, şu anda resmi ilan yayınlıyorlar. Bunlar belirli bir tarife üzerinden yayınlanıyor. Bu tarifede, gazetelerimizin şu anda yapmış oldukları maliyetler, üretimler dikkate alınıyor ancak dijital mecrada bunların maliyetleri ciddi oranda düşecek. Bu anlamda bu süre içerisinde gazetelerin gelirlerindeki kayıpların da önlemesi için çalışma yürütülüyor."


İŞ GÜCÜNDE KAYIP YAŞANMAMASI TEMENNİMİZ

Genel Müdürü Karaca, dijital ortama geçilmesi durumunda gazetecilik sektöründe çalışanlarda iş kaybı yaşanmaması için dikkatli ve kontrollü bir çalışma yapılması gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi: "Sektörde basın emekçisi olarak kaç kişinin çalıştığı konusu ölçülemiyor. Genel olarak profesyonel anlamda 8-10 bin iş gücünden söz ediliyor. Eğer geçiş sürecini iyi planlayıp iyi yönetirsek, ben kayıp olmayacağı kanaatindeyim. Çünkü dijital dönemde de yeni kabiliyetlere, yeni elemanlara muhakkak iş var. Biz, yeni mezunları da değerlendirdiğimiz gibi halihazırda gazetecilik yapan meslektaşlarımızı yeni duruma eğitmek suretiyle yapabileceğimizi düşünüyoruz. Ümit ve temennimiz hiç kaybın olmaması. Eğer dikkatli davranabilirsek, kontrollü olursak bunu başarabileceğimizi düşünüyorum ama her halükarda oldu diyelim, o zaman bu kayıpların telafi edileceği mekanizmaların devreye girmesi lazım. Biz bunun için de bir proje hazırlığı içerisindeyiz."