bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Omü’de Rektörlük Yarışı
Yazarlar // 5 Mayıs 2016 Perşembe 00:00

Hüseyin KURT

Rektörlük seçimlerine yaklaşık bir ay kaldı…

O kadar çok aday oldu ki; bu duruma kısaca ‘aday enflasyonu yaşanıyor’ desek yanlış olmaz…

OMÜ mezunu bir Samsunlu olarak üniversitenin yıllar içerisinde yaşadığı değişimi dışarıdan çok daha net görebiliyoruz…

Şehrin OMÜ’den ve dolaysıyla yönetimin en tepesindeki rektörlük makamından birçok beklentisi var…

Bu beklentiler her ne kadar üniversite-sanayi işbirliği, akademik seviyenin yükseltilmesi, yeni fakültelerin açılması, şehir ile işbirliği gibi bilinen ve çok konuşulan konular olsa da aslında bu beklentiler sadece niyet olarak kalıyor.

Bunun en büyük nedeni içinden geçtiğimiz hassas dönem!..

Kendince farklı mücadele başlıkları yaratan erk, bu mücadelede bulaşmamış veya bulaşmayacak bir aday arama derdinde olacağa benziyor.

Kimin ne olduğunu devletin ilgili kurumları zaten biliyordur. Hal böyle olunca oylama sonucu ne olursa olsun erk karar verici bir durumda ve amaçları doğrultusunda mücadele eden bir aday veya adaylar üzerinde yoğunlaşacaktır…

OMÜ’de, Hacettepe Üniversitesi’ndeki gibi bir atama durumu yaşanır mı bilinmez ama en azından aday profillerinin ve OMÜ’deki dengelerin farklı olduğu ortada.

***

Adaylar çok olsa da yarışın hızlanacağı, haziran ayının ilk haftasına kadar birçok çekilme ya da birleşmelerin olacağı görünüyor.

Seçmen kitlesi her ne kadar toplumun en üst eğitim seviyesine sahip kitlesi sandığa gidiyor olsa da bireyler kitleyi oluşturduğunda kitlenin ruhunu alıverir.

Bu kitle ruhunda ise; siyaset, ideoloji, gruplar arası hesaplaşma durumları toplu hareketin temel nedenlerini oluşturacak.

Cemaatlerin bu seçimde grup halinde hareket edip etmeyeceği net değil. Zaten grup halinde desteklenecek ise de son gün veya sona doğru netleşecek bir durum olur.

Ne olursa olsun, kitle halinde davranmayacaklar için siyasetin temel kuralları geçerli olacak;

‘Yanına alamadığını asla karşına alma’

‘Ziyaret, Ziyafet, Kıyafet’

‘Doğruyu söylememek, yalan söylemek değildir’

‘Seçmeni özel ve önemli hissettir’

‘İlk oyu sen iste ve söz al’

‘Rakiplerini takipçi durumuna düşür’

‘Sistematik ve planlı çalış’

Bu kuralları ve slogansal söylemleri arttırabiliriz ama özünde seçmen üzerinde halen daha etkili ve basit kurallar bu seçimde de geçerli olacak…

***

Seçim sonuçları ne olur veya seçim sonrası kim atanır bilinmez ama en fazla oyu alan ilk 4-5 adayın öne çıkacağı ve mevcut erkin mücadele hedefleri doğrultusunda ortada bir aday profilinin atanabileceği konuşulanlar arasında.

Seçimlerin ve sonrasında atanacak yönetim kadrosunun Samsun’a ve OMÜ’ye hayırlı olması dileğiyle.