bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Bugün Engelliler Günü
Yazarlar // 10 Mayıs 2021 Pazartesi 07:05

İsmail BAŞARAN

Evet bugün engelliler günü. Birlikte yaşadığımız engelli arkadaşlarımız için ilimizde neler yapıldı ve neler yapılacak? Bu konuda çalışmalar yapılacak mı yoksa engelliler her zaman olduğu gibi bu ilde yok mu sayılacak?

Her yıl mayıs ayının ikinci haftasında kutlanan Dünya Engelliler Haftası başladı. Tüm dünyadaki engelli bireylere özel olan bu haftada her yıl çeşitli etkinliklerle kutlansa da corona salgını nedeniyle etkinlikler olmayacak, hem salgın hem de  sokağa çıkma yasağı engellilerin bu kentte yaşarken yaşadıkları olumsuzlukları anlamayacaklar. Engelliler Haftası, bugün başlayacak ve altı gün sürecek. Özel bir hafta engelliler haftası ve Birleşmiş Milletler tarafından 156 ülkede kutlanıyor. 16 Mayıs gününe kadar kutlanacak bu hafta.

Birkaç güzel cümle ile geliştirilecek bir konu değil bu. Çünkü ülkemizde engelli yurttaşların sayıları günden güne başta trafik olmak üzere çeşitli kazalar nedeniyle artıyor.


NE ZAMAN GELECEK?

Coronavirüs Bilim Kurulu aşılama gündemiyle toplandı. Toplantıdan sonra da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca  bir açıklama yaptı. Sağlık bakanı bakın ne dedi:

Yapılan anlaşma ile önümüzdeki altı ay içinde 50 milyon Sputnik V aşısının Türkiye'ye geleceğini duyurdu. Buna göre ilk sevkiyat Mayıs ayında gerçekleştirilecek.

Gerçekten gelecek ve aşılama yapılacak mı yoksa bundan önce olduğu gibi vatandaş yine  “aşı ne zaman gelecek de aşılanacağız” sorularını soracak mı?

Pandeminin ilk günlerinde Sağlık Bakanı Koca’nın söylediklerine inanıyordum. Ancak şimdi söylediklerine inanmıyorum. Nede nii basir, çünkü Çiğn’den alındığını sylediği ve takvim ve sayı verdiği halde verdiği sözler yerine gelmedi. Kimi para ödenmediği için gelmedi, araya şirketler girdi dedi sonuçta aşılama denildiği gibi yapılamadı. Sadece  şu gün bunları aşılatacağız, bugün bunları başlayacağız dedi durdu Sayın Sağlık Bakanı, ancak öğretmenleri başlayamadık.

Şimdi de okullar yaza doğru açılacakmış, kışın açamayanların yaza doğru açabileceklerine inanmıyorum  da neyse, yine de vatandaşı karamsarlığa itmeyeyim.

AK PARTİ  AYNI…

Samsun’da Çiftlik Caddesinde kuma bata çıka yürürken aklıma bir soru takıldı: Cadde eskiden asfaltı. Belediye Meclisi buranın Yusuf Ziya Yılmaz’ın Başkanlığı döneminde trafiğe kapanmasına ve Cadde AVM gibi kullanılmasına karar verdi, bunun için de torbalarla para harcandı.  Bunun için de Belediye Meclisinde karar alındı ve bir süre burası trafiğe kapalı olarak kaldı.

Sonrasında yine AK Parti’den Mustafa Demir Başkan oldu. Yine Meclis üyeleri bir karar aldı  bir dolu para harcanıp yeniden asfalt haline getirildi. Diyorum ya Samsun Büyükbelediyesi’nin yaptığı en iyi iş yap boz belediyeciliğidir.

Bu işler için Samsun’un ne kadar para harcandı? Bu kararı veren Meclis Üyeleri ve de Başkan Demir, harcanan parayla kaç mahalleye okul yaptırılacilirdi, pandemi döneminde kaç öğrenciye  uzaktan eğitime katılabilmeleri için internet ve tablet sağlanabilirdi? Kaç muhtaç insana yardım yapılabilirdi?

GÜNÜN SÖZÜ

Cennet ve cehennemle ilgili ileri geri laf söylemek istemem; çünkü ikisinde de dostlarım var. (Mark Twain)