bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
TSO Başkanı ve Havaalanı
Yazarlar // 9 Eylül 2017 Cumartesi 10:45

Ragıp GÖKER

TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun havaalanının kapalı olması nedeniyle Samsun’da turizmin olumsuz etkilendiğini söylemiş.
Bu doğru tespit için Başkanı kutlamak isterdim ama şimdi bu duruma, vaktinden çok sonra uyananlara, Üsküdar’da sabahın olduğunu hatırlatan o sözün, daha uygun düşeceğine inanıyorum.
Perşembe’nin gelişi, Çarşamba’dan belli olur ya hani, öyle bir durumdayız aslında.
Bunun olacağı biliniyordu yani.
Samsun’da birçok kişi tehlikenin farkına varmıştı.
Başta Hedef HALK Gazetesi olmak üzere bazı Sivil Toplum Kuruluşları (STK) havaalanının kapatılmasını önlemek için kampanyalar yaparken, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın Başkanı Salih Zeki Murzioğlu,  köşesine çekilmiş, olup biteni uzaktan izliyordu.
Yaklaşık 10 bin dolayında üyesiyle Samsun’daki en büyük STK olan TSO’yu yönetenlerin sesi, zamanında gür çıkarabilseydi, o havaalanını kapatamazlardı.
İkinci pistin yapımına ise hemen başlanırdı.
Başkan, TSO’nun bir meclis toplantısında, bu konuda yapılan tartışmalara cevap verirken lütfedip, ‘’kapatılmasını istemiyoruz, ikinci pist yapılsın’’ demiş.
Bir keresinde de, zamanın Gümrük ve Ticaret Bakanı’ndan onarımın 45 günde biteceğine dair söz aldığını açıklayarak, bir nevi kamuoyunun gazını almayı denemiş.
Tebrik etmek gerek.
Bizim gazetedeki haberleri ve bu köşede yazılanları okuyormuş anlaşılan.
İkinci pist konusu en çok bu sütunlarda dillendirildi zira.
Yetmedi, Valilikteki toplantıda, havaalanının kapatacağını açıklayan Ulaştırma Bakanı’na bizzat tarafımızdan ‘’ ikinci bir pisti neden yapmıyorsunuz da, havaalanını tümden kapatıyorsunuz?’’ diye soruldu.
TSO Başkanının havaalanımız kapatılırken, olup biteni uzaktan izlemesine çok da şaşırmadım aslında.
Fiilen iş dünyasının içinde olmadığı için, Başkan’ın, başta hükümet uygulamaları olmak üzere, halkın çıkarlarına uymayan uygulamalar karşısında direnmesi beklenemez.
Samsun’da, 100-150 üyeli dernekler, havaalanının kapatılması karşısında ‘’Samsun halkına bunu yapmayın’’ diye bağırırken, 10 bin dolayında üyesi bulunan TSO’nun Başkanı, sessiz kalırsa, havaalanını da kapatırlar, bazı kurumların bölge müdürlüklerini de komşu illere taşırlar.
Sende olup biteni uzaktan seyretmekle yetinirsin.
Derdine yan Samsun.
Daha ne diyeyim.