bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
SERVİSLER TAKİPTE
Yazarlar // 24 Eylül 2019 Salı 14:29

İsmail BAŞARAN

Samsun Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin okul servislerinde güvenle taşınabilmesi amacıyla polis-zabıta iş birliğinde bir ilke imza attı.

Artık servisler izlenecek, iyi de kaçak göçek çalışan olacak mı olmayacak mı eğer olursa onlar nasıl belirlenecek?

Takip sisteki ile 6 bin okul aracı izlenecek, iyi de denetimler zabıta ve polis işbirliğiyle nasıl gerçekleşecek, yasak olmasına rağmen konusu oluyor.

Araçların koltuk sayısı ve emniyet kemeri de denetlenecek. Tamam, bu sistem iyiye benziyor da daha önceki dönemde öğrenciler nasıl gidiyorlardı okullara?

Samsun Büyükşehir Belediyesi ve trafik sadece bir caddede mi yapacak bu denetimi yoksa mahalle aralarındaki okulların önlerinde de sürecek mi?

Bir yerden başlamak gerekir diyorsanız önce ailelerden başlanmalı ve çocuklar kaçak çalışan araçlara verilmemeli, yani denetim aileden başlatılmalı.

 

SEL SONRASI

Terme ve Salıpazarı ilçelerinde oluşan sel sonrasında esnafın kredi borçlarının ertelenmesi gündemden düşmüyor. Esnafa yardımcı olmak görevdir.

Ancak bu sel felaketinin ilçelerde esnafa neden zarar verdiği de araştırılmalıdır sanırım. Sel suları caddelerde akıp esnafın dükkânlarına dolarken “Bu işte biz de suçluyuz, yeterli altyapıyı yapmamışız” diyen belediye ilgilileri ve yetkilileri var mıydı?

Eğer o altyapılar zamanında sağlıklı yapılabilseydi, göz boyamak için değil de hizmet içim yapılsaydı çalışmalar sel olur muydu, su akıp yolunu bulmaz mıydı sorusunu sormak gerekmiyor mu?

Eğer suçlu aranıyorsa esnaf değil, sel suyu değil, o suyun rahat akabilmesi için gerekli altyapıyı yapmayan belediyelerdir.

Belediyeler bundan sonra proje uygularken bu sel olaylarını dikkate almak zorundadır.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Gömleğin ilk düğmesi yanlış iliklenince diğerleri de yanlış gider. C.BRUNO