bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Ölmek Yaşamaktan Zor
Yazarlar // 17 Ocak 2020 Cuma 23:20

İsmail BAŞARAN

31 Mart yerel seçimleri sonrası göreve gelen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, zamlara hız kesmeden devam ediyor. Başkan Demir, göreve geldikten sonra içme suyuna yüzde 25, sayaç okuma bedeline yüzde 150 zam yapıp zammın her ay TÜFE oranında güncellenmesi kararı almıştı. Zam furyası, ulaşıma yüzde 20, mezar yerlerine yüzde 50 zam ile devam etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Demir, belediyenin sosyal tesislerinde de vatandaşa sunulan yiyecek ve içeceklerde zam kararı aldı.

Bunun adına soygun denir, soygun. Bunun adına vatandaşa hizmet denemez. Mustafa Demir’e vatandaşlar şimdiden bir isim takmışlar, “ZAMCI BAŞKAN” diyorlar. Gerçi pek de umurunda değil herhalde zamlara devam ediyor. Mezar yerine zam, tahtasına zam, kazmasına zam, örtmesine zam, pamuğa zam, kefene zam, imam ücretlerine zam.

Ne hale geldi ülke, dünyaya gelirken hastaneye gidiyorsanız orada zam, yaşarken zam, bu dünyadan göçerken zam…

Bu kadar zam yapmaya alışmışken ne olurdu çalışanların maaşlarına da gerektiği kadar zam yapsaydınız, bütçe açık veriyor demeseydiniz…

KARA GÜN GELİRKEN

20 Ocak 1989 Samsunspor için kara bir gündü. Samsunspor kafilesi Malatya karşılaşmasına giderken Havza yakınlarında bir trafik kazası geçirmişti. Teknik Direktör Nuri Asan dâhil beş kişi yaşamını yitirmişti kazada, özürlü kalanlar da vardı.

O Kara gün yine geliyor, yine bazı yöneticiler ve futbolcular mezarları başına gidecek ve futbol şehitlerini anacaklar. Bu o kazadan beri her yıl yapılıyor, sözler veriliyor ancak o sözler bir türlü tutulmuyor. Samsun, otuz yıldır, kazanın olduğu bölgeye bir anıt dikecekti ancak dikemedi, neden yapılamadı o anıt?

Ya da soruyu şöyle soralım; Samsun’u yönetenler ve Samsun halkı bu kadar mı duyarsız ve de duygusuz. 20 Ocak günü yine birileri mezarlara gidecek göstermelik bir anma düzenlenecek ve o anıt kazanın meydana geldiği yere yine dikilmemiş olacak.

Bu anıtın artık zamanı gelmedi mi, o anıt tüm Samsunsporluların olması için bir kampanya başlatılmalı, anıtın maddi desteği için taraftarlarca açılacak bir hesaba herkes bütçesi yettiğince yardımlarını yatırmalıdır, işte o zaman anıt kimsenin değil, halkın yaptırdığı anıt olur.

Unutulmasın ki damlaya damlaya göl olur, o nedenle açın şu hesabı da damlalar düşsün içine.

GÜNÜN SÖZÜ

Her zaman güvensizlik göstermek, her zaman güvenmek kadar büyük bir yanlışlıktır. Goethe