bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Hdp Tartışması Ve Büyükşehir Meclisi
Yazarlar // 11 Haziran 2016 Cumartesi 00:00

Ragıp GÖKER

‘’HDP’li belediyelere yardım edelim’’ diyebilecek yapıda olmadığını bildiğim Mustafa Tüfek’in HDP’li belediyelere de yardım edilmesini istediği şeklinde gazetelere manşet olan habere çok şaşırdığımı itiraf etmeliyim.
Zira CHP’li Mustafa Tüfek’in milliyetçi hassasiyetleri olduğunu da bilirim.
Ama öncelikle şunu belirtmek isterim.
Gazetelerdeki haber doğrudur.
Böyle bir tartışma olmuş.
Ve fakat
Mustafa Tüfek meclisteki bir tartışma sırasında meramını tam olarak anlatamadığı için kelimenin tam anlamıyla kabak başında patlamış.
Tıpkı, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun ‘’Yaralı teröristleri hapishanelerde ziyaret ettik’’ demesi sonrasında ‘’Kılıçdaroğlu hastanede PKK’lı terörist ziyaret etti’’ ile başlayan tartışmada olduğu gibi.
Oysa Kılıçdaroğlu bizatihi kendisi, yaralı terörist ziyaret etmemiş.
Durum, AK Partili milletvekillerinin de aralarında bulunduğu komisyon üyelerinin cezaevlerini ziyaretten ibaretken, bir yanlış anlaşılma durumu, Kılıçdaroğlu’na şehit cenazesinde önüne kurşun atılması gibi bir protestoya kadar gidebiliyor.
Türkiye, terör nedeniyle bu kadar gerilmişken, yanlış anlaşılmalara da neden olmamak için siyasetçilerin, ağzından çıkacak sözlere azami dikkat etmeleri gerekiyor.
Büyükşehir Belediye Meclisinde HDP tartışması yapılırken, Samsun için önemli sayılacak bazı maddeler de onay için genel kurula sevk edilmiş.
Büyükşehir yönetimi, arlarında TÜRGEV’e yurt kiralanmasının yanı sıra 236 bin metrekarelik arsa satışı ve 70 bin metrekarelik bir alanın da milli emlak müdürlüğüne devri gibi birçok konunun bulunduğu bir paketi sevk etmek ister.
Bu arada Mustafa Tüfek söz alır.
Borçlanmalara ve arsa satışlarına, belediye yönetiminin halkına başka konularda hizmet edebilmesi için gerekli görmüş olabileceği gerekçesiyle onay vereceklerini söyler.
Tüfek bu arada, borçlanma ve arsa satışı taleplerine rağmen TÜRGEV’e ikinci defa 10 yıl süreyle yurt kiralanma talebini de eleştirir.
Tüfek bu eleştiriyi yaparken, Samsun Büyükşehir Belediyesinin Van’ın iki ilçesi ile kardeş şehir olması ile ilgili kararı över.
Ancak, Tüfek bunu yaparken ‘’Van’ın 13 ilçesi var 2‘si AK Partili’’ dediği anda AK Partili meclis üyesi Sabri Aslan araya girerek, ‘’Ne yani HDP’li belediyelere de mi yardım edelim’’ diye sorunca, Tüfek de ‘’Kardeşlik bağı adına keşke onlara da yardım edebilsek’’ diye cevap verir ve kıyamet bundan sonra kopar.
Mustafa Tüfek aslında, arsa satışları ve borçlanma taleplerini mecliste taşıyan Büyükşehir Belediyesinin, kendisi yardıma muhtaçken başka belediyelere ve kurumlara yardım etmesinin doğru olmadığını düşünerek ‘’Büyükşehrin kendisi himmete muhtaçken, gayriye nasıl himmet ede’’ demeye getirir ama kabak başında patlamış olur.
Bu arada o gürültü sırasında,154 bin ve 15 bin metrekaresi Tekkeköy’de olmak üzere 236 bin metrekare tutarındaki arsanın satışı ile eski hava alanının olduğu yerde 70 bin metrekare arazinin milli emlake devri ve TÜRGEV’e 10 yıllığına yurt kiralanması konuları komisyondan geçmiş olur.
İşin garibi de şudur:
Komisyondan geçen Tekkeköy’deki arsaların kime verileceğini komisyon üyeleri henüz bilmemektedir.
Tekkeköylü meclis üyesi Tansu Çıkış, 154 bin metrekarelik arsanın Gıda OSB’nin yanında olduğunu öğrenir ama 15 bin metrekare arsanın nerede olduğunu henüz O’da bilmemektedir.
Böyle bir meclisimiz var yani bizim.
HDP tartışmasında yanlış anlaşılmaya kurban gittiğini düşünen Mustafa Tüfek’e geçmiş olsun derken, nereye ve kimlere satılacağı belli olmayan arsalar için de Samsun halkına da geçmiş olsun demek lazım galiba.