bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Dünyayı Kimler Yakar
Yazarlar // 8 Şubat 2021 Pazartesi 15:40

İsmail BAŞARAN

Ali Tekintüre hangi düşünceler içinde yazmış bilmem, Müslüm Gürses hangi duygularla söylemiş bilmek de bir gerçek var. Tam da bu pandemi döneminde her geçen gün artan ve gözler önüne serilen bir gerçek. Kalemine sağlık Tekintüre. Yazarken Türkiye’nin bugün içine düşebileceği adaletsizliği düşünmüş müydün bilemem, ancak tam da bugünleri görüp yazmışsın gerçeği. Rahmetli Müslüm Gürses de öyle güzel yorumlamış ki, garibanların sesi soluğu olmuş parça.

Hor görülenlerin tanrım isyanıdır bu


İşte o şarkının sözleri:

Sevip sevilmeyenlerin isyanıdır bu

Düzensiz dünyanın günahıdır bu

Yakarsa dünyayı garipler yakar…

 

İsyan ede ede olduk günahkâr

Mutluluk bizlere uzaktan bakar

Tanrım bu dünyayı başka kim yakar

Yakarsa dünyayı garipler yakar…

 

Dertleri içine sığmayan onlar

Hayatta umudu kalmayan onlar

Sürüne sürüne yaşayan onlar

Yakarsa dünyayı garipler yakar…

 

Muhalefetteki Siyasi Partilerin Genel Başkanları’nın halkın arasında gezerlerken karşılaştıkları şikâyetleri izliyor bütün Türkiye. İyi ki sadece iktidarın anlattıklarını yazmak yerine halkın anlattığı gerçekleri yazan gazeteciler var, iyi ki halkın gerçeklerini haber yapan TV kanalları var. Vatandaş da izliyor gerçekleri.

Samsun’da da var gerçekleri söyleyenler. Vatandaş, söylenenlerle çarşıda pazarda alışveriş yaparken karşılaşıyor.  Artık portakal ve mandalina sayılı alınıyor. Tereyağı evlere ya giriyor ya da giremiyor. Samsun’da Zeytinyağı yerine ayçiçeği yağını tercih edenler onu da bulamamaktan yakınıyor.

Vatandaş hayat pahallılığı karşısında zaman zaman sessiz kalmayı yeğliyor. Ancak bu sessizliğe iktidar kanmamalı, çünkü fırtına öncesi havanın durgunluğu gibidir sessizlik.

 

BAKAN TEĞET GEÇTİ

Ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Samsun’a gelen Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, bir süredir devam eden hamsi av yasağıyla ilgili bilgi verdi yasak kaktı. Yasak kalkınca hamsi de bollaştı, tüketici biraz olsun balık yiyebildi.

Sayın Bakan Samsun’a geldiğinde partililerle görüştü, tarım ve orman işleriyle ilgili soruları yanıtladı.

Ancak Sayın Pakdemirli,  Samsun’da sulak alanlarda, kuş cennetinde nasıl yangın çıktığı konusunda bildi vermedi. Oysa vatandaş o yangınların nasıl çıktığı konusunda Sayın Bakan’ın ne tür bir açıklama yapacağını merak ediyordu. Sahi bir de kuş cennetinde Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması düşünülen otel vardı bu soru da kendisine sorulamadı. Olsun Samsun’dan bakan geçti ya, en azından bu kadar hatırladı ya iktidar Samsun’u.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Bir insanın zekâsı, vereceği cevaplardan değil, asıl soracağı sorulardan anlaşılır. (De Levis)