bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Cami Ev Kaç Tane Var?
Yazarlar // 18 Ekim 2021 Pazartesi 14:01

İsmail BAŞARAN

Bir zamanlar, bundan 20 yılı aşkın süre önce Türkiye'de kilise evler türediği anlatılıp durulurdu. O zamanlar bu konunun üzerine gidildi kolluk kuvvetleri tarafından. Aradan yıllar geçti, Türkiye’de kilise evler varmı sorusu hep soruldu ve de soruluyor. Acaba Samsun’da da varmı böyle kilise evler?

Bir başka soru da Samsun’da cami evler var mı? Vatandaş şimdi bu soruyu da soruyor.

Samsun'da kilise ev var mı? Her mahallede ve her sokakta cami varken cami olarak kullanılan evler var mı acaba? Samsun müftülüğünün bu konuda verebileceği bir yanıt vardır sanırım, varsa bu evleri yaptıranlar neye hizmet ediyorlar?

Nasrettin Hoca bir gün meydanda dizlerinin üzerine eğilmiş bir şey arıyormuş. Bir köylü görüp "Hocam ne arıyorsun" diye sormuş kendisine. Hoca da "Evinin anahtarını" kaybettiğini ve onu aradığını söylemiş. Adam da başlamış Hoca ile birlikte aramaya. Meydana gelen bir başkası aynı şekilde sormuş ve o da başlamış evin anahtarını aramaya kendisinden öncekilerle.

Derken bir başkası, sonra bir diğeri.. Anahtarı Hoca ile birlikte arayanların sayısı elliyi geçmiş. Meydan toz duman içinde.

Derken bir başkası gelmiş ve "Bu kadar insan ne yapıyorsunuz" diye sormuş? Köylülerden birisi "Hoca evinin anahtarını kaybetti onu arıyoruz" diye cevaplamış soruyu. Son gelen köylü bu kez "Hoca anahtarını nerede kaybetti" diye sorunca Hoca cevap vermiş: Evimde.

Köylüler hep birlikte çıkışmışlar Hoca'ya: O zaman anahtarı bize meydanda niye arattırırsın be adam...

Hadi gelin şimdi şu soruya cevap verin: Samsun'da kaç tane cami ev var? Samsun’da kilise ev var mı? Samsun’da havra olarak kullanılan ev var mı?

Bu soruların cevaplarını biliyor muyuz, hayır. Madem bilmiyoruz neyi aradığımızdan haberimiz yok neyi neden aradığımızdan da haberimiz yoktur herhalde. Biz neyi kaybettiğimizi biliyor muyuz acaba ki nerede arayacağımıza karar verelim?

 

TAKSİCİLER DİKKAT

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ile gönderilen bir genelge var ve taksi şoförlerini ilgilendiriyor. Genelgede, son dönemde özellikle büyük şehirler başta olmak üzere bazı taksi şoförlerinin kısa mesafe veya trafiğin yoğun olduğu saatlerde yolcu almadığına ilişkin şikâyetlerin arttığına dikkat çekildi.

Genelgeye göre, yolcuyu almamakta ısrar eden taksi şoförlerine 'trafikten men' dahil yasal işlem yapılacak. Ayrıca taksi denetimleri artırılacak, şehirlerarası otobüslerdeki gibi taksilerde de sivil personel, denetim gerçekleştirecek. Bu son zamanlarda duyduğum en iyi haber.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Giysilerini kendilerinin en önemli yanı sayanlar genellikle giysilerinden daha değerli olamazlar. (William Hazlitt)