bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Biraz Samimi Olalım
Yazarlar // 13 Mart 2021 Cumartesi 00:47

İsmail BAŞARAN

İstiklal Marşımızın yazılışı ve yazan Mehmet Akif Ersoy anıldı.

AKParti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, '12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü' dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Sayın Karaaslan mesajında “İstiklal Marşı dünyaya verilen en güçü mesaj” dedi.

İstiklal Marşımızın yüzüncü yıldönümü için marş çeşıtli yerlerde lderler ve başkanlar tarafından okundu.  Karaaslan “Korkma” seslenişiyle başlayan Milli Marşımızın geçmişimizin olduğu kadar geleceğimizin de rehberi olduğuna vurgu yaptı.

Samsun’da yaşadığım evimim hemen karşısında bir ilkokul var. Yıllardır her pazartesi günü  okul döneminde mimi mini öğrenciler okulun bahçesinde  korkma ile başlayan İstikll Marşını  hep bir ağızdan okurlardı.

Ancak uzun bir süredir İstiklal Marşı artık o okulun b ahçesinde pazartesi günleri okunmuyor, neden? Çünkü Milli Eğitim Bakanlığı İstiklal Marşı’nın okunmasını uygun görmüyor. Sadece o okulda değil hiçbir okulda okunmuyor İstiklal Marşı. Hafta içinde de TÜRK’ÜM DOĞRUYUM ÇALIŞKANIM” demiyor öğrenciler. Çünkü yasak. Daha önce bunları yasaklayanlar, dün İstiklal Marşı’nın yüzüncü yılını kutladı. Kutlarken de TV ekranlarında Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülük etti.

Kimse kan ile yazılmış bu marşı siyasi açaclarına alet etmemelidir. Yapılması gereken pazartesi günleri okullara girişte İstiklal Marşının yeniden okunmaya başlanmasını başlatmaktır. O zaman dün İstiklal Marşı ile ilgli ahkam kesenlerin hangi ölçüde samimiğ olduklarını bunu önümüzdeki seçimler için duygu sömürüsü yapıp yapmadıklarını  öğreneceğiz hep birlikte. Hiç olmazsa bu konuda biraz daha samimi olunmalıdır.

 

HANCIOĞLU’NDAN SERT ÇIKIŞ

CHP Parti Meclsi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Samsun’un kırsal mahallelerinde yaşanan internet sorununu TBMM gündemine taşıdı. Hancıoğlu bir soru önergesi verdi ve cevap istedi. Hancıoğlu cevap verilmemesi sonrasında da "Kırsal mahallelerde internet yok, bakanlığın umrunda değil. Samsun'u yok saydınız, evlatlarımızın geleceğiyle oynadınız " dedi.

Evet Samsun’un kırsalında çoğu yerde internek yok. Yani okullara gidemeyen öğrenciler evlerinde uzaktan eğitine katılacaklar ancak olanakları yok. Ellerindeki cep telefonlarıyla Milli Eğitim Bakanlığının sitesine, derslere bağlanmak istiyorlar ancak telefonlarındaki internet de yeterl olmuyor. Yeterli olmayınca ek paket alıyorlar ve ücret ödüyorlar. İktidarın işi düşü vatandaşa yardım etmek değil şrketlerin karlarına kar sağlamalarına yardımcı olmak.Samsun Büyükşehir aynı zamanda da bütünşehir. Kısaca ilçelerin kırsallarındaki öğrencilere yardımı da düşünmek durumundadır. Gözden kaçmış olabilir o nedenle hatırlatayım dedim.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Bilginin efendisi olmak için çalışmanın uşağı olmak şarttır. (Honore de Balzac)