bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Bağışıklık Kazandık
Yazarlar // 27 Ekim 2021 Çarşamba 00:09

İsmail BAŞARAN

Evet, AK Parti İktidarı son günlerde yine buradayız dedi vatandaşa. Mazot ve benzin fiyatları arttı, hatta gün aşırı artmaya da devam ediyor. Sadece araçlarda kullanılanlar mı değil elbette, evinizde ocakta yemek pişirirken de ucu dokunuyor vatandaşa.

Bana ne akaryakıttan demeyin sakın, otomobiliniz olmadığına da sevinmeyin. Akaryakıt fiyatlarına zam gelince otobüs, uçak gibi yola gittiğiniz araçların fiyatları da artıyor. Paranız yetmediği için belki seyahat özgürlüğünüz bile kısıtlanıyor. Zamlarla soyuluyoruz ancak soyulduğumuzun farkına bile varmıyoruz. Bunun da nedeni zamların karşısında alışkanlık bağışıklığımızın artmasıdır.

Birileri çıkıp ta her evin kapısında en az iki araba var diyor ya, iyi ki de yok. Olsaydı bu akaryakıt fiyatları karşısında ne yapacaktık acaba. Evimizin önünde iki aracımız olmadığı için seviniyoruz da bu akaryakıt fiyat zamlarından sonra otobüs fiyatlarının, uçak fiyatlarının, iğnenin ve ipliğin fiyatının da artacağını düşünemiyoruz.

Akaryakıt ve doğalgaz fiyatlarının her geçen gün artmasıyla evlerde ocak da yanmamaya başlayacak bunu da düşünmek gerekiyor. Kış geldi üşümemek için ne yapacağız henüz belli değil. Ekmek fiyatı arttı, su fiyatı arttı, yaşayabilmemiz için ne gerekiyorsa fiyatları artıyor. Korkum var, ya bir de hava fiyatları artarsa, o zaman ne yapacağız millet olarak? İktidarda hangi parti olursa olsun artık vatandaşın gündeminde siyaset değil sadece geçim zorluğu var. Ya daha da artarsa düşüncesi içinde vatandaş sesini bile çıkaramıyor. Bugünleri de görecek miydik?

 

AK PARTİ’YE SANDIK ÇAĞRISI

Türkiye’de siyasetçiler arasında gerçekleri söyleyenler de var. Bunlardan birisi de Samsun Milletvekili Erhan Usta. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Erhan Usta, "İktisadi olarak sözün bittiği yerdeyiz. Kazanan kur lobisi, kaybeden Türk milleti olmuştur” dedi ve ekledi: Daha fazla zarar vermeden getirin sandığı."

Bu çağrı karşısında sandık gelir mi, elbette gelmez. Nedeni de basit, çünkü sandık gelirse içinden çıkacak olan belli. AK Parti ve CUMHUR İttifakı bileşenleri sandık gelince yerel yönetim seçimlerinde nasıl hezimete uğradıklarını henüz unutamadılar.  İşte o nedenle, yani Türkiye seçmeninin büyük bölümünün CUMHUR İttifakı’ndan koptuğunu Hem AK Parti hem de MHP yöneticileri görüyorlar ve sandık gelsin çağrıları karşısında seçimin zamanında olacağını tekrarlayıp duruyorlar. Korkunun ecele faydası yoktur derler bu sözü unutmamak gerekir. Seçim zamanında da olsa arken de olsa o sandık eninde sonunda vatandaşın önüne gelecek.

 

29 EKİM VE 1 KASIM

Cumhuriyet Bayramı geldi çattı. Bir konuyu merak ediyorum. Acaba kimler 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı günü rahatsız olacaklar?

Eğer rahatsızlanan olursa kendilerinden rapor istemeye bile gerek kalmayacak, çünkü vatandaşın gözünden düşecekler. Samsun 1 Kasım günü de bir anmaya uyanacak. Samsun Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından Muzaffer Önder’in rahmetli olmasının yıldönümünde kimler mezarı başına anmaya gidecekler?

 

GÜNÜN SÖZÜ

Hayat tespih gibidir, önce sallar sonra çekersin…