bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Hızlı Tren Gelemiyor
Yazarlar // 23 Kasım 2021 Salı 18:55

İsmail BAŞARAN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Samsun için “gözbebeğim” demişti Başbakanlığı döneminde ve de bir konuya parmak basmıştı.

Parmak bastığı konu da Samsun’a gelecek olan hızlı tren idi. Ardan yıllar geçti hızlı tren Samsun’a gelemedi. Acaba neden gelemedi? Yola çıktı da raylar bozulduğu için mi gelemedi yoksa yola çıkacak rayları mı bulamadı? Ne olduysa oldu gelemedi işte. Aradan yıllar geçti bu hızlı tren Samsun’a gelemedi. Samsunlu da bugün Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan’dan bu hızlı treni bekleyip duruyor.

Samsun’a bu hızlı tren gelecek mi? Yakında kazma vurulur gibi geliyor bana. Çünkü Türkiye’de seçim konuşuluyor, seçim konuşulunca da vatandaşın gazını almak gerekiyor. İşbaşındaki iktidar da bu gaz alma işini çok iyi yapıyor.

 

GİDENLERİ KİMSE TANIMIYOR

Yakakent Türkiye gündeminden düşmüyor. Elinizde tuttuğunuz gazete HALK olayı sıcak tutuyor. CHP işin üzerine gidiyor ancak yeterli olmuyor herhalde. Belediye Meclis üyelerinden bile ses çıkmıyor. Muhalefet sanki kulaklarının üzerine yatmış gibi, Başkanlar gelecek de açıklama yapacaklarmış, neyse gelir de açıklama yaparlar herhalde.

Yakakent’te halk arasında konuşmalar ise “gönderilenler Yakakentli olsaydı” şeklinde. Bu kon uda Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kırma’nın hiçbir açıklama yapmamasının yanında Samsun Valisi acaba neden ses yükseltmiyor ve soruşturma başlatmıyor? İçişleri Bakanlığı’ndan da Kıyma’nın görevden en azından soruşturma açılıp tamamlanana kadar alınması konusunda da bir atılım yok.

Böyle olunca da insanların aklına “Bu planı bir kaçırılma olayı mı?” sorusunu sormak geliyor.

Yakakent’de konuşulanların arası da “bari Yakakent’ten insanları kaçırsalardı yurtdışına” kelimeleri dökülüyor. Bu kaçırılanlar gerçekten kimler olduğu kadar kimlerin yakınları acaba?

 

HAMDOLSUN DEYİN…

Samsun’da işsizlik had safhaya ulaşmış durumda. Evine ekmek götüremeyen vatandaşlardan bazıları semt pazarlarında dökülen sebze ve meyveleri topluyorlar. Bu sadece Samsun’da yapılmıyor, Türkiye’de nerede semt pazarı kuruluyorsa bunu görebilmek ve görerek yaşamak mümkün. Vatandaş topladığı bu yiyeceklerle ne mi yapıyor, elbette evine götürüp yiyor. Bu da zenginlikten değil elbet

Samsun’daki iş sahalarının azlığından, insanların işe aşa muhtaç duruma gelmelerinden oluyor bütün bunlar. Hatırlarmsınız bu iktidar Samsun’a on yıl kadar önce zengin il diye teşvik vermemişti, işte durum şimdi ortada. İnsanlarımızı bu duruma kim getirdi? 20 yıldır Türkiye’yi yöneten AK Parti iktidarı yaptı bunu.

Buradan şimdi Hükümet üyelerine sesleniyorum; Siz yine de Samsun’a teşvik vermeyin. Hatta kısmi teşvikten bile yararlandırmayın. Çünkü insanlar artık size kızmıyorlar bile… Yani kendi durumlarına gülmelerine de az kaldı…

Padişah, vezirine bazı temel maddelere zam yapılması buyruğunu vermiş. Zam yapılmış. Tebaa kızmış.

Padişah vezirini çağırıp sormuş halkın zammı nasıl karşıladığını. Vezir; Kızıyorlar Haşmetlim diye cevap vermiş. Padişah birkaç gün sonra yine zam yapılmasını emretmiş. Emri hemen yerine getirilmiş. Padişah yine sormuş vezire: Ne yapıyor tebaam? Vezir cevap vermiş: Size çok kızıyorlar Haşmetlim.

Birkaç gün sonra padişah yine zam yapılmasını emretmiş. Vezir emri yerine getirmiş. Padişah yine sormuş vezire: Ne yapıyor tebaam? Vezir cevaplamış soruyu: Zam hoşlarına gitti, gülüp oynuyorlar Haşmetlim. Bu cevap üzerine padişah şöyle konuşmuş: Amman haa, işin dozunu kaçırdık herhalde. Bazı zamları geri alın, piyasayı ucuzlatın…

Tam bunun gibi işte. İnsanlar pazarlardan yemek için atık toplasalar da, geçim sıkıntısı çekseler de, yine de seslerini çıkarmıyorlar. Hamdolsun.. Hamdolsun diye hafif de gülümsüyorlar…

GÜNÜN SÖZÜ

Takdir görmeyen hayal güçlerimiz, zamanla midemizde ülser yapar. (John Ciardi)