Samsun sert geliyor!

SPOR

Samsunspor yeni sezon öncesi ilk hazırlık maçında Tarbzonsporu 2-1 mağlup etti. Goller Enes İslam İlkin ve İlyas Kubilay Yavuzdan geldi

Samsunspor 2020-2021 futbol sezonunun ilk hazırlık maçında 19 Mayıs Stadı'nda Trabzonspor'u konuk etti. Yabancı transferlerden sadece Vukan Saviçeviç'in görev yaptığı karşılaşmaya Kırmızı-Beyazlı takım kalede Nurullah Aslan, savunmanın sağında Erhan, ortada Yalçın ve Ercan, savunmanın solunda Erkam, orta alanda Guido, Oğuz, Saviçeviç, Gökhan ve Burak, forvette ise Ahmethan onbiriyle başladı.

Trabzonspor ise sahaya, Uğurcan, Pereira, Furkan, Campi, Flavio, Abdülkerim, Kerem, Abdülkedir, Nwekaeme, Ecuban, Sorloth onbiriyle çıktı. 

Kovit-19 tedbirleri nedeniyle seyircisiz oynanan karşılaşmanını ilk dakikalarında her iki takım da birbirine üstünlük sağlayamadı ve kontrollü bir oyun benimsedi.

 

Maçın ilk ciddi pozisyonunu Trabzonspor yakaladı. 20. Dakikada Pereira’nın sağ kanattan ceza sahasına girip topu Sorloth’la buluşturdu. Norveçli forvet topu üstten auta attı.

25. dakada Vukan’ın vuruşu az farkla auta çıkarken, 30. Dakikada Ahmethan’ın uzaktan yaptığı vuruşta Uğurcan topu kornere çeldi.

35. dakikada Oğuz’un ceza alanı dışından yaptığı vuruşta da top Bordo-Mavili takımın tecrübeli kalecisinde kaldı.

 

İkinci yarıya Samsunspor iki değişiklikle başladı Ganalı stoper Yameogo, Ercan’ın yerine Enes İslam İlkin de Oğuz’un yerine sahaya çıktı. Konuk Trabzonspor ise 10 değişiklik birden yaptı. Bordo Mavili takım 49. Dakikada Edgar Le nin duran topta kafa ile attığı golle 1-0 öne geçti. Samsunspor un cevabı gecikmedi. Burak’ın pasında Enes İlkin sol ayağıyla skoru eşitledi 1-1.

 

Ardından Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam ard arda oyuncu değişiklikleri yaptı. Furkan, Ferhat, Muhsin, Onur, Kubilay, Burak sahaya çıktı. Son on dakikada ise Ceyhun ve Yunus Emre de süre aldı.

89. dakikada Kubilay ın ara pasıyla hareketlenen Ceyhun, Serkan tarafından ceza alanı içinde düşürüldü. Penaltı atışında topun başına geçen İlyas Kubilay Yavuz skoru belirleyen golü attı 2-1.