Olimpiyat Köyü Deaflypics 2017ye hazırlanıyor

SPOR

Samsunda 18-30 Temmuzda düzenlenecek 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatlarında (Deaflypıcs) 4 bin 400 sporcuyu ağırlayacak olan Olimpiyat Köyünde hazırlıklar son sürat devam ediyor.

Samsun’un ev sahipliğinde 80’e yakın ülkeden yaklaşık 5 bin sporcunun katılımıyla düzenlenecek bu dev organizasyonda, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi yerleşkesinde yer alan Olimpiyat Köyü, 4 bin 400 sporcuyu misafir edecek.

Kredi Yurtlar Kurumu Samsun İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Olimpiyat Köyü’nü 3 farklı noktada oluşturduklarını belirterek, sporcuların en iyi şekilde ağırlanması için her detayın düşüldüğünü söyledi. Hakkasapoğlu, “Sporcular Olimpiyat Köyü’nde basketbol, voleybol, fitness, aerobik, masa tenisi ve dart gibi bütün spor aktivitelerini yapabilecek. Ayrıca, Olimpiyat Köyü içerisinde düzenlenecek şark köşeleriyle Anadolu’nun ve Samsun’un yöresel motiflerini tanıtmayı hedefliyoruz” dedi.

Deaflympics 2017 hazırlıklarında sona yaklaşılan Olimpiyat Köyü, oyunlarda mücadele edecek sporcuları bekliyor.