Tikadan Arnavutlukta Malesia E Madhe Müftülüğüne Destek
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Arnavutlukun Kuzeyinde yer alan Malesia e Madhe Müftülüğünün Ceviz Yetiştiriciliği Projesine destekte bulunuldu.
TİKA, Arnavutlu’ta gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam ediyor. Arnavutluk’tan birçok alanda önemli projelere imza atan TİKA tarafından Malesia e Madhe Müftülüğü’nün Ceviz Yetiştiriciliği Projesi’ne destekte bulunuldu. Müftülük, Alijaj köyünde bulunan vakıflarına ait 33 dönüm arazide, ceviz yetiştiriciliği yapmak istediklerini beyan ederek projelerinin gerçekleştirilmesi konusunda TİKA’dan destek talebinde bulunmuştu.
Müftülük yetkilileriyle yapılan görüşmeler ve uzmanlar ile yerinde yapılan incelemelerde, bahse konu projenin anılan arazide gerçekleştirilmesinin iklim şartlarına uygun olduğu tespit edildi. Proje ile Malesi e Madhe Müftülüğü’nün uzun vadede gerçekleştireceği faaliyetler için destek verilmesi öngörüldü. Bu kapsamda iklim şartlarının bu sene daha elverişli olmasının da etkisiyle 600 ceviz fidanının fire verilmeden dikilmesi gerçekleştirildi.
Müftülük yetkilileri uygulamanın verimli sonuçlar vererek başlamasını memnuniyetle karşıladı. Ceviz Yetiştiriciliği Projesi sonuç vermeye başladığında müftülük faaliyetlerinin finansmanına büyük bir katkı sağlanmış olacak.