Sahil Güvenlikte gözaltı sayısı 26ya çıktı

GÜNCEL

Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Kd. Albay Murat Özerin de aralarında bulunduğu Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) darbe soruşturması operasyonunda gözaltı sayısı 26ya çıktı.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, tarafından Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Samsun merkezli İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Gaziantep, Muğla, Trabzon, Sinop, Kocaeli’ni kapsayan Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı, Grup Komutanlıkları, bot ve gemiler ile Sahil Güvenlik Hava Grup Komutanlığında görevli 15 subay, 1 emekli subay, 9 astsubay ve 1 işçiye yönelik operasyon düzenlemişti. Yapılan eş zamanlı operasyonda aralarında Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Kd. Albay Murat Özer(47)’in de bulunduğu toplam 22 kişi gözaltına alınmıştı.

Soruşturma kapsamında 4 subay daha yakalanarak gözaltına alındı. Operasyon kapsamında gözaltı sayısı 26’ya çıkarken, soruşturma devam ediyor.