Ölüm kavşağına 4 yılda 17 can
GÜNCEL
4 yılda 17 ölü, 822 yaralı Terme ölüm kavşağının kurbanı oldu. Karayolları halen bir önlem almadı
Samsun - Ordu karayolunda ölüm kavşağı olarak bilinen Terme eski otogar önündeki trafik kargaşası 'can almaya devam' ederken, Karayolları yıllardır bir çözüm üretemedi. Resmi kayıtlarda 'ürküten trafik kazası' raporlarıyla dikkat çeken kavşakta, sadece 2012-2016 yılları arasında 17 kişi öldü, 822 kişi yaralandı.
Ölüm kavşağı adı verilen karayolunda 2015 yılında trafik kazası kurbanı olanlardan biri de Fatih Ortaokulu 8. öğrencisi Kerem Kökten'di. Öğrencilerinin bulunduğu servise, kırmızı ışıkta duramayarak çarpan Gürcistan plakalı bir TIR, Kerem'i 14 yaşında hayatının baharından koparıp aldı. 22 öğrenci de yaralandı. Samsun Valisi, Emniyet Müdürü, Milli Eğitim müdürü olayı duyunca, Terme'ye gitti, kazada ölen Kerem Kökten ve yaralı öğrencilerin ailesine 'Köprülü kavşak sözü' verdi. O günden sonra kurumlar arası yazışmalar başladı ve Karayolları Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin önemli kara noktalarındaki 5 adet kavşak için ihale oluru verdi. Terme Şehir içi Giriş Kavşağı olarak proje oluru alan 'ölüm noktasına', 35 ay geçmesine rağmen 1 çivi daha çakılmadı.
ACILI BABA MÜCADELE BAŞLATTI
Kavşak yapılması için mücadele verenlerin arasında ise "Benim oğlum öldü, başka Keremler ölmesin' diyen baba Mustafa Kökten yar aldı. Yakınlarıyla birlikte Karayollarının defalarca kapısını çaldı, gelişmeleri takip etti. Ancak geçen sürede Terme ölüm kavşağında halen kamulaştırma bile yapılmadı. Ancak ölümlü kazalar Terme Kaymakamlığı raporlarına 'ürkütücü tablo' yansımaya devam etti. "2012-2016 yılları arasında 534 yaralamalı 10 ölümlü trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda ise 17 ölü 822 yaralı olduğu ve aynı yıllar içerisinde de 435 maddi hasarlı kazanın meydana geldiği öğrenildi." şeklinde kayıtlara geçti.
KEREM'İN ADINI VERECEKLERDİ
Dönemin İbrahim Valisi Şahin, çalışmaları başlattı ve "Bu kavşağa da kazada ölen öğrencimiz Kerem Kökten'in adını vereceğiz" diyerek, ailesini teselli etti. Baba Mustafa Kökten, "35 ay 18 gündür çözüm bekliyoruz. Her gün binlerce araç geçiyor, Karadeniz'in yükünü taşıyor o yol. Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün 2016 yılı Devlet Yolları Trafik Hacim Haritası verilerine göre günlük 16 bin 680 araç geçiyor buradan. Karayolları Genel Müdürlüğü´nün bu kavşakla ilgili açık ve ağır ihmali var. İnsanlar göz göre göre ölüyor. O zamanki Valimiz söz verdi. Şimdi Valimiz Osman Kaymak'tan çözüm istiyorum. Yüreğimdeki sızı bu kavşak yapılmadan bitmeyecek" dedi.
Kavşak yapılmadan acım dinmeyecek
Kerem Kökten (14), hayatının baharında ölüm kavşağının kurbanı oldu. Babası Mustafa Kökten, "Başka Keremler ölmesin" diye köprülü kavşak yapılması için mücadele ediyor. Vali Kaymak'a seslenen acılı baba, "Devlet söz verdi. O kavşak yapılmadan acım dinmeyecek" dedi.
Karayolları bekliyor kavşak öldürüyor
Karayolları Bölge Müdürlüğü tüm yazışmaları yaptı, köprülü kavşak yapılmasına karar verdi. Ancak bir çivi daha çakmadı. Kavşak öldürmeye devam ediyor.
HedefHalk
HedefHalk