Demokrasi Bypass Ediliyor

GÜNCEL

CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akçagöz, kanun hükmünde kararnamelerle yaftalama ve yargısız infaz uygulanmaya çalışıldığını belirtti, Totoliter yönetim anlayışından vazgeçilmelidir dedi

CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akçagöz, 15 Temmuz Fetöcü darbe girişiminin üzerinden yaklaşık 2 ay geçtiğini belirterek, "Bu iki ay zarfında AKP hükümetini yasama organını hiçe sayan, ülkeyi Bakanlar Kurulu tarafından hazırlanan Kanun Hükmünde Kararnameler ile yönetmeyi hedef alan bir anlayışın hakim olduğunu görüyoruz. Bu durum, parlamenter demokrasinin bypass edilmesi anlamına geliyor" dedi.

Bu süreç içinde masumiyet karinesinin dikkate alınmadan yaftalama ve yargısız infaz uygulandığında dikkat çeken Akçagöz, "Hukuk devletinde, insanların kendilerini aklayabildikleri tek yer, bağımsız yargıdır. Bu süreçte gözaltına alınan ve sorgulanan, işinden el çektirilen bir çok kişiye bu hak tanınmadığı gibi, Adli Yıl açılış töreninin kaçak sarayda yapıldığı ve yüksek yargıçların dahi, tarafsızlığını onlarca defa ihlal etmiş bir Cumhurbaşkanı'nı ayakta alkışladığı nazara alındığında, ortada güvenilebilecek bir yargının kalıp kalmadığı da tartışmaya açıktır. OHAL bahane edilerek, oluşturulmaya çalışılan totaliter yönetim anlayışından derhal vazgeçilmelidir. Türkiye, 15 Temmuz darbe girişimi gibi çabaları, ancak ve ancak demokrasiye sahip çıkarak aşabilir. Bunun dışında bir yol aramak, hele ki hukuksuzluğu yol edinmek, sorunu çözümsüz kılmanın ötesinde kaosu da beraberinde getirir" diye konuştu.