Samsun'da İYi Parti'nin İlkadım Belediyesi Başkan adayı olan Necattin Demirtaş, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği mitingde, ''Demirtaş aynı Demirtaş, dün ben ne isem bugün de oyum, ülkücü olarak büyüdüm, şuanda ülkücüyüm ve her zaman ülkücü olarak kalacağım, biz insanları ötekileştirmiyoruz burada herkese yer var" dedi.
İYİ Partili Demirtaş, coşkulu kalabalığa yaptığı konuşmada, "En büyük sizsiniz, siz olduğunuz için biz varız. Bu meydanı doldurarak beni duygulandırdınız. Bu ülkede düzgün siyaset yapmanın çok zor olduğunun bilincindeyim. 5 yıl belediye başkanlığı yaptım, 5 yılda sokakta gezdim. Şunu gördüm ki; sizler sağduyulu yapılanı gören, sizden birisi olan kardeşinizi mutlu ettiniz. Biz bu işe talibiz, birlikte bunun üstesinden geleceğiz" diye konuştu.
Necattin Demirtaş, "MHP'deydi İYİ Parti'ye geçti diyorlar. Koltuk için geldi diyorlar. 18 yaşından beri ülkücüyüm, ölünceye kadar ülkücü kalacağım. 12 Eylül'ü acı acı yaşamış birisiyim. Biz bir karar verirken, 'kendi aklımızla karar vereceğiz, doğru ile yanlışı ayırt edeceğiz.' Aklımı kiraya hiç bir zaman vermedim" diye konuştu. "MHP'den adaylık müracaatımızı yaptık. Ama onlar Erdoğan Tok'u aday gösterdi" diyen Demirtaş, "Erdoğan Tok değilde başka bir aday gösterilseydi ben aday olmayacaktım. Üzerimde bir vebal var ve mazlumların yanında olacağım" ifadelerini kullandı.