CHPden Dekan ve Solo Türk tepkisi
CHP Samsun İl Başkanı Dr. Mehmet Kundak, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alaattin Duranın görevden alınmasına sert tepki gösterdi
CHP Samsun İl Başkanı Dr. Mehmet Kundak, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alaattin Duran'ın görevden alınmasına sert tepki gösterdi. Kundak, "Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı'nın görevden alınması üzerinde durulması gereken çok ciddi bir olaydır. Sadece bu olay dahi iktidarın demokrasi anlayışını, yönetim anlayışını gösteren önemli bir örnektir. Bu örnek dahi iktidara oy vermemek için yeterli bir gerekçedir" dedi.
Bütün vatandaşların bu olayı sorgulayıp nasıl bir rejimle yönetildiklerini görmesi gerektiğini belirten Kundak, "Bütün vatandaşlarımız bu olayı sorgulamalı ve nasıl bir rejimle yönetildiğimizi görmelidir. Yine Solo Türk'e verilen ceza halkımızı korkutmaya ve sindirmeye çalışmak istemelerinin sonucudur. Şu açıkça görülüyor ki korkuyorlar ve biliyorlar 24 Haziran seçimlerinde gidecekler. Herkes bilmelidir ki 25 Haziran sabahı demokrasiye inanan insanların zaferi olacaktır" diye konuştu.