Kaldırılan heykeli kardan yaptı!

BÖLGE

Rizenin Çamlıhemşin ilçesinden Geleneksel Kardan Adam Şenliğinin onuncusu düzenlendi. 1 ton kavurmanın tüketildiği şenlik ilginç görüntülere sahne oldu. Rize Cumhuriyet Meydanından kaldırılan Atatürk heykelinin kardan yapılması güne damga vurdu.

Bu yıl 10’uncusu gerçekleştirilen Kardan Adam Şenliği ilginç görüntülere sahne olurken, müzik platformu Türkiye’de yaşanan terör olaylarından dolayı kurulmadı. Ayrıca 1 ton etten yapılan kavurma, şenliğe gelen misafirlere dağıtıldı.

Çamlıhemşin Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile Doğa Sporları İhtisas Kulübü Derneğince (ÇADOSK) Rize’nin Çamlıhemşin ilçesi Ayder Yaylası’nda bu yıl 10’uncusu gerçekleştirilen Kardan Adam Şenliği yoğun ilgi gördü.

İki gün sürecek etkinliklerin ilk gününde katılımcılar, soğuğa rağmen çalan tulum müziği eşliğinde saatlerde horon oynadı. Her yaş gurubundan yerli ve yabancı turistler yanlarında getirdikleri naylon, kızak ve şambrelle kayarak doyasıya eğlendi. Etkinlikte küçük kazalar da yaşandı. Hızını alıp duramayan amatör kayakçılar kendilerini izleyen seyircilere çarptı.

Kardan Adam Şenliği’ne katılan turistler çok eğlendiklerini belirterek önümüzdeki yıl gerçekleşecek etkinliklere da katılmak istediklerini belirtti.