bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Zincir Marketlerden Bakkal Amcaya
Yazarlar // 6 Ocak 2021 Çarşamba 09:44

İsmail BAŞARAN

Türkiye’de vatandaşın büyük çoğunluğunun işi artık marketleri dolaşmak oldu. İnsanlar hangi markette hangi ürün daha ucuz diye arayıp duruyor. Bunun nedeni ise her ne kadar İktidar tarafından gizlenmek istense de enflasyonun yükselmesi ve vatandaşın alım gücünün azalmasıdır.

Asgari ücret belirlenmesinde bile Devlet kurumlarının rakamlarla oynadığı Türkiye’de vatandaşın iktidara ve ekonomiyi yönetenlere inanırlığını yitirmesi yatıyor. Yirmi yıldır Türkiye’yi yönetenler bu gerçeği görmüyor mu, elbette görüyor ancak algı operasyonlarıyla dereyi karşıya geçmeye çalışıyor. Vatandaş artık o rakamlara kanmıyorlar. Türkiye yine ve yeniden eskiye dönüyor. Bu dönüşün nedeni de artık söylenenlere ve açıklanan rakamlara inanmamasıdır.

Vatandaş eski Türkiye’de mahalle bakkallarından alışveriş yapar parası olmasa da deftere yazdırırdı. Yine o günlere gelindi, yine bakkal amcanın defterine dönüldü. Ekmek alınırken bile “yaz deftere” denilmeye başlandı. Bu durum AVM’leri de zora sokuyor.

 

İNANDINIZ MI?

Emekliler, memur ve memur emeklileri işçi emeklileri İktidar tarafından açıklanan rakamlara inanıyor musunuz, ben inanmıyorum. Neden inanmıyorum biliyor musunuz, çünkü bir dedikleri diğerini tutmuyor. Vatandaşı, yani beni yani sizi amiyane tabirle ‘ti’ye alıyorlar.

Çünkü Türkiye artık üniversite mezunlarının simit sattığı, ilkokul mezununun profesörlere konferans verdiği, sahte diplomalı ortaokul mezununun banka yönettiği bir ülke haline gelmiş durumda. Eğitimin para etmediği biat kültürünün geçerli ve yeterli görüldüğü bugünün Türkiye’sinde ekonominin düzelmesi olası mıdır?

Arabasını yapamayan, uçağını yapamayan emeklisini açlık sınırının altında bırakan bir ülkede bu pandemi döneminde okulların kapalı tutulması aslında Hükümetin işine geliyor. Çünkü vatandaş çocuğunu okula göndermiyor bunun için de servis ücreti ödemiyor, okul malzemelerini çocuklarına almıyor. Sonra da iktidar ortaya çıkıp pandemiyi iyi yönetiyoruz diyerek puan toplamaya çalışıyor.

Haliyle b durum da İktidarın işine geliyor ve vatandaş içinde bulunduğu durumu pandemiye yüklüyor. Bugün aşı vurulsa ve hastalık değedilse o zaman vatandaş gerçek gündemine yani ekonomiye dönecek o zaman da çarşı Pazar rakamları önüne gelecek. Aldığı ücretlerle filesini doldurmadığını yaşayarak öğrenecek sonrasında da “bizi bu duruma kim düşürdü” diye sorgulayacaksınız. Haliyle bu durum da iktidarın işine geliyor olacak.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Kusurumuz ne kadar çoksa o kadar kusur ararız. (Cenap Şahabettin)