bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
ZİNCİR MARKETLER VE FİYATLAR
Yazarlar // 28 Aralık 2021 Salı 12:14

İsmail BAŞARAN

Zincir market BİM, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın indirim çıkışına ilişkin açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç, "Alış fiyatları aşağı gelirse bizler de raf fiyatlarını aşağı güncelleriz" dedi. Diğer zincir marketlerden heniz bir ses yok.

Ne demek bu? Siz hükümet olarak üretimi artırmak için önlemler alın, üretilen ürünlerin raflara gelişlerinin fiyatlarını kontrol edin, bizler de fiyatları aşağıya çekelim demek mi? Zincir marketlerin yöneticileri fiyatların aşağıda çekilmesini sağlarlarsa, yani kazançta indirim yaparlarsa vatandaşa satılan ürünlerin fiyatları da kendiliğinden düşecektir.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmada “Buradan 39 belediyemize sesleniyorum; hayvan barınaklarını ihmal etmeyiniz” dedi, iyidir bu tamam da bir de insan barınakları için söyleseydi bunu. Hayvanları sevelim, yaşamlarını kolaylaştıralım tamam, ancak insanları da sevelim ve yaşamlarını kolaylaştıralım. İnsanların barındıkları yerlerde su fiyatlarını, elektrik fiyatlarını indiseler, gıda desteği yapsalar olmaz mı? Elbette olur da Belediyelerde para mı azaldı, alınan paralar boşa mı harcanıyor?

İLKADIM’DA SOKAKLAR

İlkadım ilçesinde sokaklarda kaldırım taşları kaldırılıyor ve yerine beton dökülüyor. Bu da hizmetten sayılıyor. Beyler bunun adı hizmet değildir. Sokaktaki kaldırım taşları dökülen betondan çok daha kolay kullanışlı ve uzun ömürlüdür.

Görevliler bir sokağa giriyor ve bir süre çalıştıktan sonra oradan çıkıp başka bir sokağa gidiyorlar. Buralara beton dökenler Belediye’nin araçları ve görevlileri mi yoksa bir şirket mi?

Eğer Belediyenin görevlileri ve malzemesiyse bu malzemeyi parke taşlarla döşenmiş sokaklara harcamak yerine bozuk yolların onarılması gerekmez mi? Sokaklarda su tutan yollar, araçların oradan geçmesi halinde yürüyen vatandaşlara adeta çamur atıyor. Siz buradan geçmeyin biz beton dökelim der gibi hareketler var. Oysa beton yollar bütçelerin hesapsız kullanılması anlamı da taşımaktadır.

Sokaklar İlkadım’da yenileniyor da diğer ilçe belediyeleri bu ve benzeri gibi hesapsız harcamalara gitmiyor mu? Oysa hesapsız yapılan harcamalardan sağlanacak paralar, garip ve gurebaya, ihtiyaç sahiplerine yardım olarak aktarılabilir.

İlkadım’da yapılması gereken ilk indirim de Ekmek fiyatları ve büfelerde satılan ekmeklerin sayılarının artırılmasıyla başlanmalıdır. Sokaklarda yabancıların dilenmekte olduğu ve sayılarının da günden güne arttığı görülüyor. Hani Devlet getirdiği yabancıları ve sığınmacıları kollayıp koruyacaktı? Samsun’da zaten üretim günden güne düştüğü için muhtaç insanların sayıları artıyor, her geçen gün dilenen insanların sayıları artıyor. Samsunda bütün belediyelere bir soru: Muhtaç kaç insana gıda ve ısınma desteği sağlanmaktadır?

GÜNÜN SÖZÜ

Bir yalancının en büyük cezası kimsenin ona inanmaması değil, onun kimseye inanamamasıdır.