bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
ZAMMIN SUÇLUSU KİM?
Yazarlar // 6 Ocak 2020 Pazartesi 10:56

İsmail BAŞARAN

Samsun'un Bafra İlçesi'ndeki kahvehane ve çay ocaklarında bir liradan satılan bir bardak çayın fiyatına yüzde 50 zam geldi, haliyle de fiyat 150 kuruşa çıktı. Karar Kahveciler Odası'nın kararıyla alınan zam uygulanmaya başlandı.

Ben vatandaş olarak şimdi zam yaptı diye esnafı mı suçlayacağım yoksa elektriğe, suya, oduna kömüre doğalgaza ardı ardına zam yapanları mı suçlayacağım. Sizce suçlu sadece esnaf mı yoksa ardı ardına her mala zam yapan belediyeler ve iktidar mı?

Vatandaşın bir tek lüksü kalmıştı, çay, simit ve kaşar. Çay fiyatı arttı, simit daha önce arttı, kaşar desen tam kaşar oldu yanına bile yanaşılmıyor, bütün bunların yanı sıra vatandaşın geliri de düştü.

Samsun’daki millet bahçeleri nerede, hani orada vatandaşa ücretsiz çay ve simit verilecek ti, verildiği yeri bilen var mı biz de gidip sebeplenelim nasıl olsa bizim gelirlerimizden kesilen vergilerle dağıtılacak değil mi?

İktidar asgari ücrete ve maaşlara verdiği zammı beğenmeyenlere ses çıkarmaz belki de.

 

DİLENMEK DEĞİL TACİZ

İlkadım Belediyesi’nin zabıta ekipleri tarafından dilencilere karşı yaptığı uygulama vatandaşı sevindiriyor. Bu konuda adeta tacize uğrayanlardan birisi olarak bunu gönül rahatlığıyla destekliyorum.

Yakalanan dilenci sayısının her geçen gün artması ekonominin kötü gidişinin hangi boyutlara geldiği kadar duygu sömürüsünün de arttığının göstergesi oluyor.

Yerli ve milli dilencilerimiz yetmezmiş gibi bir de adına misafirler denilen yabancı dilencilerimiz var. Samsun’da yabancı dilenci sayısı günden güne artış gösterirken, yerli dilenciler zabıtalar tarafından toplanıyor ve emekleri! Karşılığı kazananlara el konuluyor. Yabancı dilencilerin kazandıklarına el konuluyor mu, bilmiyorum. Hem dilenmelerine göz yum hem de dilenmelerine izin ver. Bunun adı hem duygu sömürüsü hem de soygun sayılmıyor mu?

Çükü bu dilencilik durumu artık taciz boyutuna ulaşmış durumda. İnsanın peşini bırakmıyorlar para alana kadar da takip ediyorlar. Bazıları da çocuklarını kucaklarına alıp dileniyorlar.

Türkiye’de iş yok, vatandaş açlıktan ne yapacağını şaşırmış, devlet kendisine verilecek maaşın artmasını beklerken bir de dilencilere bakmak durumda kalıyor. Zabıtaların yakaladığı dilencilerin üzerinden çıkan paralar aylığa vurulunca bir öğretmenin hatta imamın maaşından bile yüksek olduğu gözleniyor. Ben kendi adıma dilencilere para vermiyorum, siz de duygu sömürüsüne aldanmayın.

GÜNÜN SÖZÜ

Her zaman güvensizlik göstermek, her zaman güvenmek kadar büyük bir yanlışlıktır. Goethe