bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Zamlar Zulme Dönüştü
Yazarlar // 5 Ocak 2022 Çarşamba 09:07

İsmail BAŞARAN

İktidarın aldığı kararlar Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Zamlar zulme dönüştü. Önce Türk Dil Kurumu’nun zulmü nasıl anlattığına bakalım: Güçlü bir kimsenin yasaya ve vicdana aykırı olarak başkasına yaptığı kötü, acımasız, kıyıcı,  davranış, işkence olarak anlatılıyor.

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan zam rakamları tam da vatandaşa uygulanan zulüm anlamı taşımaktadır. Kendisi de bir ekonomist olan Recep Tayyip Erdoğan emekli maaşlarını açıkladı. Dağ tam anlamıyla fare doğurdu. Yine dar gelirliler ve geçinmekte zorluk çekenler adeta kazığa oturmuş oldu. Sayın Erdoğan siyasete atılmadan önce fakirliğin ne olduğunu bilen bir insandı, kazandıklarıyla İstanbul’un bir köşesinde kıt kanaat geçinebiliyordu. Şimdi iyi maaş alıyor, çünkü kendisi Cumhurbaşkanı ve vatandaş tarafından besleniyor. Sarayda oturuyor, sarayın mutfak masraflarını da vatandaşlar karşılıyor. Yani aldığı maaş yanına kar olarak kalıyor.

Sayın Cumhurbaşkanı ya mutfak masraflarını kendisi karşılamalı veya vatandaş olarak ben karşılıyorsam bütün giderlerini kendisine maaş ödememeliyim. Yazlık saray kışlık saray, baharlık saray, o zaman maaş neyin nesi?

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek de elektriğe yüzde 52 ile 132, doğalgaza yüzde 25 zam yapılmasının ardından devam eden zam yağmuruna isyan etti. Erken seçim çağrısı yapan Zeybek, "2022 yılı yönetimin zam üstüne zamları ile başladı. Yapılan zamlarla örtülü vergiler, harçlar (KDV-ÖTV) ödenekler katlanarak artıyor! Zam, zulüm, baskılardan kurtuluş, yapılacak seçim ile olacaktır" ifadelerini kullandı.

Peki, acaba iktidar erken bir secime gider mi? Bu soruya kocaman bir hayır yanıtı vermek gerekir. Çünkü iktidar da yolun sonunun göründüğünün farkında. İktidarın tek arzusu var, b kadar baskı kurulduktan sonra vatandaşın bir ayaklanma yapması. Ancak bunu kime aklından geçirmesin. Eğer vatandaş ayaklanırsa sonuçlarını düşünmek bile istemiyorum. B kez Vahdettin’in saraydan kaçışı gibi olmaz kaçışlar. Kaçmak isteyenler de yalnız kalıverirler. Bugün iktidarın yanında olanlar yarın en önce gemiyi terk edenler olurlar.

İKTİDAR AYYAŞLARA GÜVENİYOR

Sigara ve alkol tüketenlerin Türk ekonomisine ne kadar katkı sağladıklarını görmemek olmaz, bunu iktidar da biliyor o nedenle de sigara ve alkolden alınan özel tüketim vergisine yüzde 47 zam yaptı.

Yapılan bu kadar zamdan sonra sigara ve alkol tüketicileri üç ay bu maddeleri tüketmeme kararı alır ve de uygularsa, Türkiye Cumhuriyeti’nin bütçesi ne kadar açık verir hesaplayan var mı? Başına gelmeyen bilmez, bir denesinler bakalım. Bütçe büyük ölçüde açık verir ve o zaman birileri çıkar ortaya sigara ve alkolün insan sağlığına zararlı olmadığını anlatmaya çalışır.

Düşünebiliyormusunuz bütçenin açık vermesinin ne demek olduğunu, emekli dul ve yetimlerin alacakları maaşlar düşebilir, köprü ve otoyollardan paralı geçişler büyük ölçüde sekteye uğrar, iktidar verdiği sözleri tutmaz olur. İşler tersine giderse kürsüye çıkan hoca da sigara ve alkol konu devlet olunca tüketilir diye fetva verir mi acaba?

GÜNÜN SÖZÜ

Ne kadar çok okursanız o kadar güç kazanır, yaşamınızın denetimini elinize alırsınız.

(Townsend)