bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Zamane Muhalefeti
Yazarlar // 14 Nisan 2016 Perşembe 00:00

Ragıp GÖKER

Samsun’un gündemi yoğun.
Bugünlerde bize bol malzeme çıkıyor çok şükür.
Eleştireceğimiz birçok konuya yetişemiyoruz bile.
Aralarından seçme yapıyor, daha az önemli gördüklerimizi ‘’Daha sonra yazarız’’ diyerek öteliyoruz, araya başka konular girince de birçoğu unutulmuş oluyor.
Çünkü her gün başka bir konu gündeme bomba gibi düşüyor.

Bu haberlerin hemen hemen tamamı muhalefet partilerinin iktidarı eleştirmek için fırsat gibi oluyor ama muhteremler, Samsun gündemime nedense duyarsız kalıyorlar.
Bir süredir Samsun’da hava kirliliğinin insan yaşamını tehdit eder seviyeye ulaştığını yazıyoruz.
İki gün önce de Tekkeköy’ün havası en kirli yeri iken, İlkadım da AK Partinin dağıttığı ucuz kömür nedeniyle, kirlilikte Türkiye ikincisi olmuş ama muhalefetin bunu bile değerlendiremediğini yazmıştık.
Dün CHP İl Başkanlığından hava kirliliğini eleştiren bir açıklama geldi.
Geç gelmiş olsa da, yerinde bir tepkiydi.
CHP’nin bu konudaki duyarlılığına teşekkür ederken, benzer duyarlılığın MHP’den gelmemesine ise çok şaşırdığımı söylemeliyim.
İki gün önceki yazımda aslında kirliliğin ucuz kömürden oluştuğunu bizatihi AK Partili Belediye Başkanı tarafından itiraf edildiğini yazarak aslında MHP’li yöneticilere kopya bile vermiştim.
İlkadım Belediyesini, AK Parti’ye onlar kaptırmıştı zira.
Dün ‘DEŞİFRE’ manşetiyle çıkan Hedef HALK’ın haberi de, iktidarı eleştirmek için konu kabızlığı çeken muhalefet partilerimize tanınmış bir fırsat gibiydi.
Dersine çalışmayan tembel öğrenciler sınavda çakmamak için kopya çekerler ya, gazete haberleri muhalefet partilerini yönetenler için birer kopya özelliği taşıyor aslında ama onu bile değerlendirmekten aciz bizim muhteremler.
İlkadım ve Atakum, Anadolu’daki birçok ilden daha büyük iki ilçemiz.
Hedef HALK’taki haber, Büyükşehir Belediye yönetimine yakınlığı ile bilinen bir gazete tarafından, buradaki bir arsanın, imar değişikliklerine doğrudan etki edecek Belediye Başkanlığı gibi makamda oturmuş kişiler tarafından ‘Ali Dibo’ etkisi uyandıran bir uygulamayla o ‘gökdelen kulede’ nasıl onlarca daireye dönüşme durumunun ifşa edilme hikayesini anlatılıyordu.
Bu ‘gökdelen kule’ meselesi Samsun’da çok konuşulacak bir konu gibi görünüyor.
O kulelerde kimlerin onlarca sayıda daire sahibi olduğuna dair bir listeyi ben de gördüm ama mahkeme sürecinin devam etmesi nedeniyle isim açıklamamıştık.
Bizim gördüğümüz o listeyi başkalarının görememiş olacağını da düşünerek muhalefet partilerinden de açıklama beklememiştik ama iki gün önce biri görevde, biri eski iki belediye başkanı ifşa edilmişken, muhalefetin buna sessiz kalmasına ise şaşırıyorum.
Çıt çıkmıyor muhteremlerden.
Oysa dün ve bugün, Samsun’da yer yerinden oynamalıydı.
Zamane muhalefeti, o ‘üç maymun' hikayesindeki gibi ‘’Görmem, duymam, konuşmam’’ ilkesi üzerine kurulmuş da biz bunun ayırtına varamamışız.
Gel de, eskinin o cevval politikacılarını arama.