bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Yüzyılın Hizmetiymiş, Güldürmeyin Beni
Yazarlar // 18 Ekim 2016 Salı 19:32

Ragıp GÖKER

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Raylı Sistemin Tekkeköy’e kadar uzatılmasını ‘‘Yüzyılın hizmeti’’ diye duyurmuş.
Peh…!
Üstelik bunu, ilçesinde izleri hala duran yüz yıllık Samsun - Çarşamba tren hattına ait rayların üzerinden her gün geçmesine rağmen yapmış.
İnsaf…!
Bay Başkan…!
Siz alemi kör…
Milleti sersem mi sanırsınız.
Ki, makam odanızdaki koltuğa her oturduğunuzda Tekkeköy’ün İstasyon binasını görüyorsunuz..
Büyükşehir Belediyesinin Raylı sistem hakkının Tekkeköy’e kadar uzatılmasını küçümsüyor değilim.
Raylı sistem hattı, yeni stadyum Tekkeköy’de yapıldığı için oraya kadar uzatılmış olsa bile önemli bir hizmettir.
Raylı treni, Tekkeköy şehir merkezine girmese de emeği geçenlere teşekkür ederim.
Hasan Togar’ın şimdiki şartlarda Tekkeköy’e kadar uzatılan hattı ‘’Yüzyılın hizmeti’’ diye abartılı biçimde duyurma çabasını, hibe cip nedeniyle uğradığı prestij kaybını geri kazanma çabası olarak yorumlamak mümkün.
Büyükşehir Belediyesinin katkısıyla, istasyon binasının çevresinde park yapılması planladığı için mi, unutturulmak isteniyor bilinmez ama 1924 yılında büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından temeli atılan Samsun – Çarşamba tren hattı iki yılda tamamlanarak 1926 yılında hizmete açılmıştı.
Atatürk tarafından temeli atılan tren hattı başlangıçta Samsun - Çarşamba ve Samsun - Bafra arasında planlansa da, 10 yılda yurdu demir ağlarla ören Genç Türkiye Cumhuriyeti, hattı Trabzon ve hatta Kafkaslara kadar götürmeyi hedeflemişti.
Olmamış Bay Başkan.
Yüzyıllık bir hizmetin izleri, ilçende hala duruyorken o açıklama sırıtmış.
Yakışmamış yani.
* * *
BAHÇELİ’DEN REFERANDUMA YEŞİL IŞIK
Başkanlık sistemine kilitlendi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin ‘’Meclise getirsinler’’ görüşelim çıkışından sonra ‘’Musul harekatının içinde olacak mıyız, olmayacak mıyız’’ tartışmaları bile Başkanlık tartışmasının gerisinde kalmışken, dünkü meclis gurubunda yaptığı referandum çıkışı bu konudaki tartışmaların fitilini yeniden ateşlemişe benziyor.
AK Parti, yeni anayasa taslağındaki ‘başkanlık sistemi’ başlığının mecliste takılmasından korkuyordu.
Başkanlık sisteminin gerçekleşebilmesi için referandumu tek çıkış olarak görüyor AK Parti.
Ama tasarının en azından referanduma getirilebilmesi için, AK Parti gurubunun fire vermemesi koşulunun yanı sıra en az 20 milletvekilinin oyuna ihtiyaç duyuluyor.
Bahçeli dün meclis gurubunda yaptığı konuşmada “Ya fiili durum düzelsin, evli evine, köylü köyüne dönsün. Ya da fiili durum hukuki boyut kazanarak Türkiye derin bir nefes alsın, hukuksuzluk ve Anayasa ihlalleri son bulsun. Biz millete gitmekten korkmayız. Bunda da mahsur görmeyiz. Ve de Türk milleti ne derse, neye karar verirse baş göz üstüne diyerek gereği neyse seve seve yaparız” diyerek AK Partiye bir kere daha rahat bir nefes aldırdı.