bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Yusuf Ziya Yılmaz Parkı
Yazarlar // 30 Ekim 2014 Perşembe 00:00

Ragıp GÖKER

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, ilçesinde yaptıracağı bir parka Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın adını vermek istemiş.
Bu durum bizim başkanın pek hoşuna gitmiş.
Maksadım niyet okumak değil.
Beni böyle düşünmeye iten neden basit aslında.
Başkan bu haberi duyunca, Büyükşehirin Genel Sekreteri ve onun yardımcısı ile Büyükşehir ve Kavak Belediyesinden üst düzey yetkililerinin de katılımıyla bir heyet oluşturularak Kavak'a gönderilmiş ve “Yerinde inceleme yapılsın ve bakılsın ki başkanın zat-ı şahanelerine uygun mu? bu park" diye.
Gazetede haberi okumuşsunuzdur.
O heyet Kavak’a gitmiş ve Yusuf Ziya Yılmaz adı verilecek o parkın, bizim Reis Beyin hukuku şahanesine halel getirecek bir yapı olmayacağına karar verilmiş.
Ve Kavak Belediye Başkanına “Yap bu parkı” denilmiş.
Ben neden, “Kavak’da yapılacak bir parka Yusuf Ziya Yılmaz adını verdiler?” diye sormak niyetinde değilim aslında.
Benim anlatmak istediğim bu yeni Büyükşehir yani bilinen adıyla ‘Bütünşehir’ yasasıyla oluşan duruma dikkati çekmektir.
“Teşbihte hata olmaz” diye söylenir ya, tam öylesi bir duruma gelindi. Kusura bakmasınlar ama bizim ilçe Belediye Başkanları bu yeni yasayla aciz duruma düşürülmüştür.
İller Bankası gelirlerinin büyük bir bölümü Büyükşehir’e gidiyor. Su parasını ve bazı başka gelirleri de artık Büyükşehir alıyor.
Kavak’ın eski Belediye Başkanı Şerif Ün, “Benim Akdağ’dan getirdiğim suyun parası Büyükşehire gidiyor. Yusuf Ziya Yılmaz ne hizmet getirmiş de, Kavak’ta yapılacak parka onun adını vereceklermiş?” diye soruyor.
Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin’i aramıştım. Sanırım Seçimlerden hemen sonraya denk gelen Nisan ayı idi.
İller Bankası gelirlerine el konulunca şaşırmış olmalı ki, “Bu duruma bir çare bulunmazsa biz belediyenin anahtarlarını Büyükşehir Belediye Başkanımıza bırakalım” demişti.
Zihni Başkan aslında, bizim ilçe belediye başkanlarının ruh halini anlatan en belirleyici sözleri sözü söylemişti.
Şimdi anlıyor musunuz, İbrahim Sarıcaoğlu'nun ilçesinde yaptıracağı parka neden Yusuf Ziya Yılmaz’ın adını vermek istediğini.
Bu Büyükşehir Belediye Meclisinde, Yusuf Ziya Yılmaz’ın hoşuna gitmeyen hiçbir kararın çıkmayacağını düşünüyorum.
Aksini düşünen varsa beri gelsin.
Ki,
Yerel Seçimler öncesi Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olduğu için Yusuf Ziya Yılmaz ile araları açılan Canik Belediye Meclisinin aldığı kararların hemen hemen tamamı bu nedenle olsa gerek Büyükşehir Meclisinden geri dönüyor.
Samsun’a kurulacak ikinci bir Devlet Üniversitesi ile ilgili kararın ret edilme nedenleri ile ilgili ileri sürülen gerekçelerin pek önemi yok aslında.
Benim kişisel fikrimdir elbet ama asıl neden:
“Senin kim oluyorsun da benim koltuğuma göz dikme cesaretini gösteriyorsun?”
Durumu ve bu durumun oluşturduğu öfkenin tezahürüdür bence.
Yusuf Ziya Yılmaz Samsun için tek belirleyicidir artık.
Ona kimse karşı gelemez.
Dahası onu memnun edecek davranışları göstermek her ilce belediye başkanının boynuna borçtur.