bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Yurtlar Denetlenmiyor Mu?
Yazarlar // 28 Mart 2018 Çarşamba 22:49

İsmail BAŞARAN

Türkiye’nin birçok yerinde özellikle de kız yurtlarında garip işler oluyor. Yurtlarda öğrenciler gıda zehirlenmesi nedeniyle hastalanıyor, hastanelere kaldırılıyor. Ordumuzun kışlalarında askerler yedikleri gıdadan zehirlenip hastanelerde tedavi ediliyor.

Öğrenciler gösteriler yapıyor, sorumluların bulunup cezalandırılmasını istiyor ancak o sorumluların bulunup cezalandırıldığına dair bir haber maalesef alınamıyor.

Bu yurtlara kimler yemek veriyor, verilen yemeklerde kullanılan etler nereden sağlanıyor, ne kadar bekletiliyor, bu gıdaların sağlıklı olup olmadığı araştırılıyor mu, araştırılıyorsa ve de gıdalar sağlıklıysa bu kadar öğrenci ve asker nasıl oluyor da zehirleniyor?

Birileri gıdaların dışında bir operasyon mu yapıyor? Eğer operasyon yapılıyorsa kim bunlar, araştırılıyor mu?

Ayıptır, ayıp. Fazla kazanç peşinde koşmak için bozuk gıda veriliyorsa veya gıdaların içine, birileri bir şeyler mi atıyor?

Bu soru işaretleri ortadan kaldırılmadıkça, yapanın yanında kar kaldıkça bu tür olaylara daha çok rastlayacağız.

Türkiye ne hale geldi? Türkiye’yi bu hale getirenler utanmıyor mu?

 

YAPILMASI GEREKEN

Samsun şehir içi trafiğinde ilerlemek gittikçe çorlaşıyor. Çözümler ise garip bir şekilde aynı yollara bir kat daha atmakta bulunmak isteniyor. Belediye evleri mıntıkasında, Tekkeköy’e giderken yapılan üst yollarla çözüm nereye kadar olacak bilemiyorum. Bu yolların yapımına ne kadar para harcanıyor, müteahhitleri kimler? Sorunun bu şekilde çözüme kavuşturulup kavuşturulamayacağı da belli değil.

Ben karayolcu değilim de çözüm galiba Samsun’un içinden geçmekte olan Karadeniz yolunun illerin ve ilçelerin dışına alınmasındadır. Ünye’ye bakın, almışlar yolu kent dışına, ne sorun kalmış ne de trafik sıkışıklığı. O kadar üst geçit yapılacağına şehir dışına alınsa olmaz mı? Bunu düşünüp uygulayacak kafa var mı diye sormak gerekir öncelikle.

 

İSTEMEKLE OLMUYOR

MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan USTA, Çiftlik Bank benzeri şirketlerin saadet zinciri kurup, dolandırıcılık yapmalarının önüne geçmek için alınacak önlemlerin TBMM tarafından araştırılmasını istemiş.

Usta verdiği Meclis Araştırma Önergesinde: “Ülkemizde, gelişen teknoloji ve bilgi sistemlerinin de etkisiyle değişen formatlarda dolandırıcılık olayları meydana gelmektedir.  Piyasada saadet zincirleri olarak tabir edilen işleyişe sahip birçok şirket olduğu iddia edilmektedir. Bu tarz şirketler, yüksek kazanç vaat ederek ve umut ışığı olarak görünerek vatandaşlarımızın hem alın teri ve emekleri karşılığında kazandığı paralarını hem de duygularını sömürmektedir.” demiş.

Usta sonuna kadar haklı, haklı da alacağı yok galiba. İktidar Partisini bazı konularda kayıtsız şartsız destekleyen bir partinin milletvekili değil mi Erhan Usta?

Usta’nın unuttuğu bir konu var: İstemekle peynir gemisi yürümüyor. Öylem gerekir eylem. Sen İktidarı destekleyeceksin, yanı senin yaptıkların doğru diyeceksin bu tutumunla sonra da soru önergesi vereceksin, araştırma isteyeceksin. Bu tür çıkışları Usta henüz öğrenememiş galiba, millet yemiyor artık, yemiyor.