bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Yürek Yangını
Yazarlar // 16 Şubat 2021 Salı 10:31

İsmail BAŞARAN

10 Şubat 2021 tarihinde Kuzey Irak’ın Gara bölgesinde PKK terör örgütü tarafından şehit edilen 13 vatandaşımızla ilgili açıklama yapıldı. Kuvvet Komutanları, Valilik birlikte yaptı açıklamayı. 13 Ağustos 2015 tarihinde kaçırılmıştı şehitler. Malatya Valiliğinden yapılan açıklamada "13 Ağustos 2015 tarihinde Diyarbakır Bingöl Karayolunda yolcu otobüsünden indirilerek alıkonulan 13 vatan evladı kaçırıldı. Yürekler o günden beri yanıyordu. Yürek yangını askerlerin kaçırılmasının yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kaçırılan askerlerini kurtaramamasıyla daha çok alevleniyordu.

Askerleri kaçırılan Türkiye Cumhuriyeti Devleti o askerlerini kurtarma yerine, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde kazanabilmek sevdasıyla bir terörist başını TRT ekranlarına çıkarmakla geçiştirmişti. Askeri kaçırılan bir devlet nasıl olurdu da terörist başını devletin kanalına çıkardı. Ah bu seçilememe korkusu neler yaptırıyor insana. Şimdi bu şehit olan askerlerin hesabını kim verecek? Terörist başını TRT ekranlarına çıkaranlar bu suçu üslenecekler mi, geçiştirecekler mi? Devlet, çocuğu olmayan veya çocukları paralı askerlik yapan ya da çürüğe çıkan kimseler tarafından yönetilirse vatandaşın yüreği daha çok yanar.

Ne yapılmalı sorusuna gelince, önce halkın yanında değil de seçimi kazanabilmek uğruna terörist başını TV’ye çıkaranlardan hesap sorulmalı. Bu hesap kaba kuvvetle değil önümüzdeki günlerde yapılacak olan seçimlerde sormalı bu hesabı.

Seçim dedim de CUMHUR İttifakını oluşturan AK Parti ve MHP gelecekten pek de umutlu görünmüyor. Nedeni basit, MHP’nin ta anında bir kayma olduğu gözleniyor. Çünkü artık bu partiden giden gedene, sayılar gün geçtikçe artıyor. AK Parti farkında mısınız kaç parti daha doğurdu. Cumhur İttifakı liderleri artık gözle görülen çöküşü engelleyebilmek için ittifak içine başkalarını alabilmenin uğraşını veriyor. B nedenle de başka AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere ileri gelenler kendilerine yakın gördükleri diğer partilerin kapılarını çalmaya başladılar bile.

Eskiden “Giden gider kalan sağlar bizimdir” diyen AK Parti artık böyle bir söylemde bulunamıyor. Yerlerini doldurmanın telaşını yaşıyor. Bu telaş da gelecek seçimlerde 20 yıllık iktidarın sonunun görülmekte olmasından kaynaklanıyor.

Korku var korku, korkuyu tetikleyen de AK Parti’den ayrılanların kurdukları partilere vatandaşın gösterdiği teveccüh. Bunlardan birisi de Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partinin ivme kazanması. DEVA Partisi’nin İl Başkanı Kebire Birer Türk ve yönetiminin Bafra ilçesinde sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini ziyaretinde yaşananlar. Vatandaşlar artık yeni kurulan siyasi partilere büyük ilgi gösteriyor ve sorunlarına bu partilerin çözüm bulacağına inanıyor.

DEVA Partisi Samsun İl Başkanı Türk de vatandaşlarla konuşurken özellikle de "Hükümetin yaptığı desteklemelerin, nasıl sonuçlar doğurduğunu hepimiz görmekteyiz. Vatandaşın yüzde 90’a yakını borçludur " diyerek kuruluş amaçlarının da bu gidişe son vermek olduğunu anlatıyor.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Yeteri kadar nedeniniz varsa, herşeyi yapabilirsiniz. (Jim Rohn)