bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Yüksel Yıldırım Olaya El Koydu
Yazarlar // 26 Kasım 2019 Salı 03:23

Ragıp GÖKER

Samsunspor Futbol Kulübü AŞ’nin sahibi, Yüksel Yıldırım, İsmail Uyanık’ın ‘’Şirketten ayrılıyorum’’ açıklamasının ardından oluşan kriz sonrası Samsun basının karşısına çıktı.
Bir daha basın toplantısı yapar mı bilmem ama Yüksel Yıldırım, bunu ilk defa yapıyor.
İyi de yaptı.
Samsun kamuoyunun merak ettiği ne varsa hepsini açıkladı.
Ki; dün açıkladığı konuların birçoğunu yazılmamak koşulu ile daha önce bana anlatmıştı.
‘’Off the record’’ deriz biz ona.
Gazetecinin namusudur.
Yazılamamak kaydıyla söylenen hiçbir konuda kalem oynatmayız.
Sır olarak kalır bizde.
Bildiklerimin tamamına yakını sır değil artık.
Yüksel Yıldırım dün olaya el koyarken hepsini Samsun kamuoyu ile paylaştı.
Açıklaması sırasında, İsmail Uyanık’a bir yıl boyunca her ay 50 bin lira maaş verdiklerini söylemesi, İsmail Uyanık efsanesinin sonu mudur bilmem ama Yüksel Yıldırım dünkü basın toplantısıyla ‘’Artık sadece ben varım’’ dedi.
Başkan İsmail Uyanık’ın, Samsunspor’dan maaş alıp almadığı merak ediliyordu,
Kendisine daha önce bu konu sorulmuştu da biliyorsunuz.
Uyanık bu iddiayı yalanlamıştı.
İsmail Uyanık’ı kamuoyu nezdinde sorgulatacak konulardan biri de, Yüksel Yıldırım tarafından İsmail Uyanık’ın ortaklık sözleşmesini imzalamadığına dair sözlerdir.
Şirketleşmenin gerçekleştiği 1,5 yıldan bu yana Samsunspor’ için harcanan bütün paranın kendisi tarafından harcandığını ama harcamanın İsmail Uyanık ve ekibi tarafından yapıldığını söyleyen Yıldırım, ‘’Parayı ben veriyorsam, bundan böyle ben harcayacağım’’ dedi yani.
Comolli’nin yakın arkadaşı olduğu için sadece Ahmethan Köse’yi kendisinin transfer ettiğini biliyordum ama yeni alınan kulüp personeli dahil, teknik ekip ve futbolcuların tamamının İsmail Uyanık tarafından yapıldığını söylerken ‘’Yücel Uyar ve Mustafa Öztopal’ı onlar getirdi ama bu arkadaşlar suçlanmaya başlayınca, ben savunmak zorunda kaldım’’  demeyi ihmal etmedi.
Samsunspor’un çocukluk yıllarından bu yana gönül verdiği takım olduğunu da söyleyen Yıldırım, İsmail Uyanık’la zor günler geçiren Samsunspor’a sahip çıkmak adına uzun süre konuştuklarını ama daha önce işleri el vermediği için bunu yapamadığını söyledi.
Sivas’ta doğmuş olmasına rağmen 2,5 yaşında geldiği Samsun’da aile kabristanlığının bile bu şehirde olduğunun altını çizen Yıldırım ‘’Beni birileri alnıma silah dayayıp zorla getirmedi, beni bu göreve getiren Samsunspor sevgisidir dedi.
Yüksel Yıldırım’ın kendisi için yapılan ‘’Paracı Başkan’’ benzetmesinden incindiği anlaşılıyor.
Bu nedenle ‘’Para bizi bugüne kadar değiştirmedi, bundan sonra da değiştirmeyecek’’ demeyi de ihmal etmedi.
Açıklamalarının satır aralarında fena halde bilendiği de anlaşılan Yüksel Yıldırım bizim gazeteden Alper Cabbar’ın ‘’Siz giderseniz ne olur?’’ sorusuna cevap verirken ‘’Ben buraya çapa atım’’ diyerek kalıcı olduğunu duyurdu.
Dünyanın 51 ülkesinde kurulu 200 şirketinde 14 bin dolayında çalışanı olduğunu da belirten Yıldırım, ‘’Beş neslime yatacak kadar para kazandım, paraya ihtiyacım yok. Dünyada endüstriyel futbol diye bir kavram var. Ben de bir gün öleceğim ama Samsunspor kalıcıdır’’ dedi.
Samsunspor’da yeni bir dönemin başladığına da dikkati çeken Yıldırım, ‘’Geçmişe dönük polemiklere girmeyeceğim. Samsunspor’u kurumsal yapı içinde yöneteceğiz’’ derken, Ertuğrul Sağlam’la 5 yıllık anlaşma yaparak Türkiye tarihinde bir ilke imza attıklarının da altını çizdi.
Ertuğrul Sağlam’ın takımı şampiyon yapacağını söyleyen Yüksel Yıldırım, gerekirse transfer yapılacağını açıklarken, önümüzdeki süreçte para harcamaktan çekinmeyeceğine dair mesaj da veriyordu aslında.
Ertuğrul Sağlam, transferleriyle rüzgarı kendi lehine çevirmeye başlayan Yüksel Yıldırım, dünkü basın toplantısıyla Samsunspor camiasında bir anlamda hakimiyetini de ilan etmiş oldu