bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Yönetimin İflası
Yazarlar // 4 Ekim 2018 Perşembe 07:02

İsmail BAŞARAN

Biz buradan günlerdir bir dolu yazı yazdık, ancak biz yazdık biz okudur herhalde. Yazdıklarımız acaba gerçek değil mi diye de düşündüm. Ben fiyatlar artıyor diye yazıyorum, Maliye Bakanlığının verilerinde ise piyasaların yükseldiği vatandaşın her geçen gün fakirleştiği görülmüyordu.

Ancak Hükümet de gerçeği gördü sonunda.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, açıklanan enflasyon verileriyle ilgili olarak "Beklediğimiz oranların daha üzerinde bir rakamla karşı karşıya kaldık" demiş.

Albayrak, eylül ayında yüzde 3.46 artması beklenen enflasyonun yüzde 6.30 oranında artış göstermesiyle ilgili olarak açıklamalarda "Beklediğimiz oranların daha üzerinde bir rakamla karşı karşıya kaldık. Demek ki piyasadaki fiyatlamalar ölçüsünde, son dönemde bahsettiğimiz stokçuluk davranışlarının fiyatlar üzerindeki etkisinin bir algı değil, gerçek olduğunu görmüş olduk" ifadesini kullandı.

Bu da bir doğru yolu bulmadır. Albayrak, " En kötüyü geride bıraktık" görüşünü dile getirdiği açıklamasında "Trend ekim ayıyla birlikte kırılacak. Haftaya enflasyonla mücadele çerçevesini açıklayacağız" dedi.

Ben bu açıklanan rakamlara inanmıyorum, inanmayacağım da.

Enflasyon yüzde yüz artmış bunu dile getiren yok.

Ekmek almış başını gidiyor, akaryakıt tavan yapmış. Dolardan ve Avrodan bahseden yok. Yatırımların neden yavaşladığını dile getiren de yok. İşin birde Samsun yağı var.

Samsun’daki bütün belediyeler AK Parti’li. Seçim öncesi bu belediyelerim ne kadar kredi aldıkları yatırımları nerelere yaptıkları Belediyelerin borçlarının kaç lira olduğu açıklanmalıdır.

Türkiye’nin ekonomik olarak dibe vurduğu, Maliye Bakanı’nın bile işin içinden çıkamadığı için ipin ucunu yurt dışından bir yabancı firmaya verdiğini herkes biliyor.

Bunun adı yönetimin iflasıdır.

 

ENERJİ ZAMMI VE İNEKLER

Efendim neymiş yılbaşından bu yana doğalgaza üç kez zam gelmiş. İşin acı tarafı kışın da bu zamlar sürecekmiş.

Bu söylemler gerçek olursa vatandaşın ocağı tamamen sönecek demektir.

Yılbaşından bu yana konutta zam oranı doğalgazda yüzde 30, elektrikte yüzde 40 oldu. Enerji zamları enflasyonu daha da artıracak.

Artırsın arttırsın. Gerçi kurunun yanında yaş da yanıyor ya neyse. Zamlar konusunda iktidardan ses çıkmıyor top hep dış güçlere arılıyor.

Dış güçler de bıktı artık bu sataşmalardan. İçerde vatandaş da bıkmaya başladı.

Gelelim inek meselesine.

Türkiye’nin doğu iller ilçeleri ve köylerinde “kokar yakıt” adı verilen bir yakıt türü var.

İneklerin dışkılarının yaz aylarında kurutulmasıyla elde edilir. Kurutulur ve kışın da yakılır.

Gayet de iyi enerji verir.

Ancak artık Türkiye’de köylerde kokar yakıt üretimi de azaldı. Çünkü hayvancılık ve besicilik bitme noktasına geldi.

Yakında kokar yakıtı da Avrupa’dan ithal edersek şaşırmayacağım.

Yönetenler utansın demekten başka ne söylenebilir ki?