bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Yönetemeyenler Suçludur
Yazarlar // 24 Ağustos 2020 Pazartesi 16:01

İsmail BAŞARAN

Samsun’da Yerel Yönetim konusunda ne değişiklikler var diye düşündün geçen gün.  Ve bir gerçekle karşılaştım. Gerçek de şu: Ben Samsun’a geldiğin günden beri Samsun’da bazı değişiklikler olmuştur mutlaka, görsel açıdan olmuştur bunlar. Ancak gerçekle hep aynı kalmıştır.

Sevgili Osman Kara ile helef selef olduğum günün akşamı korkunç bir yağmurla kalmıştım. Belediye Başkanı Kemal Vehbi Gül’dü ve Eski Vilayet binasının önünden geçen cadde sular altındaydı. Karşıdan karşıya geçmek için sandal gerekiyordu adeta. Şimdi yerinde yeller esen o dönemin en iyi oteli Büyük Otel’de yerim hazırdı ancak otele bile gidememiştim. Rahmetli Adem Bilir Tercüman Gazetesi’ndeydi akşam yemeğinden çıktıktan sonra büroda sabahlamıştık.

Rahmetli  “Samsun’a bereketli deldin” diyordu gülerek, ancak fazla bereketli gelmiş olmalıydım ki sel olmuştu.

Sabah sel suları çekilmişti, Belediye yöneticileri yeraltı şebekesinin yeterli olmadığından dem vuruyordu, haliyle belediye eleştiriliyordu.

O günden bu yana yıllar çok çabuk geçti ancak Samsun’da yine önceki akşam yağmur nedeniyle sel oldu. Samsun’un yet aldı kanalları ve yer üstü aksaklıkları yine kendini gösterdi.

Yanlış anlaşılmasın sakın ben belediye başkanlarını ve partilerini değil sistemi eleştiriyorum. Kısaca aradan geçen zaman içinde Samsun’un altyapısı hep ihmal edilmiş, projeler yanlışlıklarla vatandaşın önüne sunulmuş, o yanlışlıklar nedeniyle Samsun’a her yıl sel suları vatandaşı mağdur etmiş.

Neden olmuş bu sorusunun yanıtı şöyle: Uzman kişiler dere yataklarının akış yönlerinin değiştirildiğini, yer kazanılması için genişletileceği yerde bina dikmek uğruna daraltıldığını anlatıyorlar. Belediyecilik konusunda Samsun’da gelenler gideni hep aratır olmuşlar ve de öyle görünüyor ki daha da sürecek bu döngü.

Samsun önceki gün ve akşamı yine sel mağduru oldu, insanlar yine sular altında kalan eşyalarını kurtarabilmenin telaşına düştü.

Son yağışla ilgili olarak da Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir sel felaketinin kısa zamanda geçeceğini düşündüklerini ancak sabaha kadar yağmurun durmadığını söyledi. Demir insanları mağdur edenin belediyelerin yanlış ve eksik işler yaptığını kabul etmek yerine “yağmur sabaha kadar durmadı” diye suçluyu buldu.

Yağmur yağar, sel olur, dereler taşar kentin yer altı kanallarında aksaklıklar olur ifadesini siz veya ben yani vatandaşlar kullanabiliriz.

Ancak daha önce Bayındırlık Bakanlığı görevinde bulunmuş şimdiki Belediye Başkanı Mustafa Demir’in böyle bir ifade kullanması abesle iştigal ve minderdeki güreşten kaçmanın yollarını aramaktan başka bir anlam taşımamaktadır.

GÜNÜN SÖZÜ

Unutmayın, yaktığınız can kadar canınız yanacak ve üzdüğünüz kadar üzüleceksiniz.