bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Yol Neden Çöker?
Yazarlar // 1 Haziran 2021 Salı 07:34

İsmail BAŞARAN

Samsun'un Atakum ilçesi Büyükoyumca Mahallesinde garip bir olay yaşandı. Evet, yapılan bir yol çöktü. Yanlış okumadınız yol yapıldıktan sonra çöktü. Acaba neden çöktü bu yol?

Zamanında hatalı mı yapılmıştı, eksik malzeme mi kullanılmıştı yapımda, yoksa yol geçiş güzergahı ve o güzergahtaki altyapı, toprak hareketleri ölçülmemiş miydi?

Neymiş efendim, beton mikseri geçmiş de yolun kenarındaki toprak mikserin ağırlığını taşıyamayıp kaymış da o nedenle çökmüş de.. Sürücü yaralandı bu kazada bereket can kaybı olmadı. Şimdi bu işin sorumlusu kim, o mikseri oraya getiren şoför mü, mikseri oraya gönderek  görevli mi, yolu zamanında kayabilecek toprak üzerinde yapan görevliler mi? Hangisi suçlu ve hesabı suçlu orandan görevini kötüye kullanmaktan iyi yapmamaktan soruşturma açılacak ve cezalandırılacak mı?

Merak etmeyin soruların cevabı basit, hiç kimse suçlanmayacak ve yaralanan yaralandığı ile kalacak. 

SAMSUN VALİSİNDEN UYARI

Pandeminin haftalık seyri ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “İlimizde yaklaşık bir ay süren vaka artışından sonra tam kapanma sürecinin katkısı ve vatandaşlarımızın önlemlere gösterdiği özenle bir düşüş trendi yakaladık.”dedi.

Ancak nasıl oldu da  haftalık vakalarda yükseliş görüldü.Hastalık Samsun’da hızla yükseliyormuş, haliyle vatandaş da tedirgin oluyor böyle açıklamalardan.  Halen turuncu renkteki  Samsun’un kırmızı renge bürünmesi de yakınmış. Samsun Vali’nin bu açıklaması vatandaşı da tedirgin etti. Peki Sayın Vali hızlı yükselmenin nedeni vatandaşın kurallara uymaması mı yoksa Samsun’da aşılamada gereki hıza ve sayıya ulaşılamadığı gerçeğimi?

Şimdi vatandaş ve sağlıkçılar kolları sıvıyacakmış. Bırakın bu laf salatalarını da vatandaşı aşılayın sonra salgının  önünün neden alınamadığını düşünün.

Sayın Valı, Samsun’da nüfusun yüzde kaçı aşılanabildi, bunu vatandaşa açıklarmısınız ve de aşılamadaki yavaşlamanın nedeni aşının yeteri kadar gelmemesi mi acaba?

Sayın Samsun Valisi, aşılamanın hızlandırılması için sizce ne yapılması gerekiyor? Aşıyı vatandaş kendisi mi alacak yoksa Sağlık Bakanlığı mı aşıları yapacak? Samsun’da nüfusun yüzde kaçı aşılanmış durumda, aşılama yeterli mi? Vatandaş arık söylemlere değil eylemlere bakmak istiyor.

GÜNÜN SÖZÜ

Doğruluk sonsuzluğun güneşidir. Nasıl olsa doğar. (Wendell Phillips)