bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Yoksulluk Olan Toplumda
Yazarlar // 28 Kasım 2019 Perşembe 23:37

İsmail BAŞARAN

Saray’a o mu gitti, bu mu gitti sorularının yanıtını bulmak için başlatılan tartışma günlerdir sürüyor. Bir türkü de sonuca bağlanamıyor. Kısacası bir deli bir kuyuya bir taş atıyor kırk akıllı çıkaramıyor, işte aynen böyle yönetiliyor Türkiye’deki siyaset.

Oysa Türkiye’de konuşulması gereken, saraya kimin gittiği değil insanların geçinebilmek için verdikleri uğraş olmalı.

Açlık ve yoksulluk almış başını gidiyor, iktidar bunların konuşulmasını istemediğinden hemen gündemi değiştirebilmek için çeşitli kumpaslar kuruyor. Maalesef iktidar da bu kumpaslara düşüyor. Oysa gündemin saraya kimin gittiği değil de vatandaşların karınlarını doyurup doyuramadığı olmalıdır.

Türkiye’de insanlar geçinebiliyor mu sorusunun yanıtını TÜRK-İŞ’in açıklamalarından öğrenebilirsiniz. TÜRK-İŞ'ten yapılan açıklamada Kasım ayında açlık sınırı 2 bin 103 TL'ye yükselirken yoksulluk sınırı ise 6.850 TL olarak gösterildi.

Bu rakamlar da Türk ekonomisinin iyi yönetilmediğinin göstergesidir. Televizyonlara çıkıp ekonominin uçtuğunu vatandaşın gözünün içine bakarak söylemekle olmuyor bu işler.

Yoksulluğun arttığı toplumlarda suç oranları da yükselir, özellikle hırsızlık olayları artar. Türkiye’de son yıllarda artan hırsızlık olanlarının altında da yoksulluğun yattığı unutulmamalıdır. Yoksulluğun artmasının nedeni de ülke yönetiminin ehil ellere bırakılmaması olabilir mi acaba?

 

AK PARTİ KAYNIYOR MU?

Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun yeni partileri ilan etmesiyle, aralık ayında AKP'de toplu istifaların yanı sıra üst düzey istifaların da yaşanacağı iddiaları ortalıkta dolaşıyor. Bu da AK Parti yöneticilerini kara kara düşündürüyor olmalı.

Bir başka iddia da son bir yılda AK Parti’nin son bir yılda bir milyona yakın üye kaybetmiş durumda olduğu iddiaları ayyuka çıkmış durumda. İktidar partisinde bazı il başkanlarının istifa ederek ayrılmaları söylentileri de doğruluyor olmalı.

Balıkesir İl Başkanı Ahmet Sağlam ve Çanakkale İl Başkanı Gültekin Yıldız istifa ettiğini açıkladı. Sıra herhalde Karadeniz illerine de geldi. İstifalar gittikçe artıyor. Daha önce de Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, Iğdır İl Başkanı Ahmet Tutulmaz da istifa etmişti.

İstifacıları yenilerinin izleyeceği söylemleri ortalıkta dolaşırken gözler de Karadeniz’e çevrildi. Özellikle Samsun’da teşkilattan istifaların beklendiği de kulislerde söylenir oldu. AK Parti’nin içindeki bu hareketlilik yeni kurulacak partilerin işine yarayacaktır.

Benim asıl merak ettiğim Samsun’da bugün AK Parti’li olanlardan kimlerin yeni kurulacak olan partilere katılacağı ve öncelikle kimlerin gemiyi terk edeceğidir.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Giysilerini kendilerinin en önemli yanı sayanlar genellikle giysilerinden daha değerli olamazlar. (William Hazlitt)