bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Yine Kandırılıyoruz
Yazarlar // 12 Şubat 2022 Cumartesi 02:51

İsmail BAŞARAN

Dilin kemiği yok diyenler doğru söylemişler. Her tarafa dönüp duruyor. Doğruyu da söylüyor, doğru olmayanı da. Söylenen kelimeler havada uçuşup kayboluyor. Yazılanlar ise delil olarak kalıyor. Gazetecilerin görevleri “tarihe not düşmekse” eğer, size bu notlardan birisini hatırlatacağım.

Uzun yıllardır yazıyorum. AK Parti’den önce de yazdım, AK Parti gelince de yazıyorum. İktidardaki bu partinin geldiği günlerden birisiydi Samsun’da Tersane yapılacağı ve burada 15 bin kişinin iş olanağına sahip olacağı söyleniyordu. Aradan yıllar geçti ne tersane yapıldı ne de işsizlere iş olanağı sağlandı.

Bu konuya neden dikkat çektiğime gelince… Önümüzde bir seçim var, artık bu seçimle ilgili çalışmalar da derinden derine yürütülüyor. Yine iktidar işsizlere iş vaatlerinde bulunmaya başladı, oysa son yıllarda işçilerin ellerinden işleri alındı, sanayiler durma noktasına geldi. Bırakın 15 bin kişiye iş olanağını işi olanlar bile evlerinin yolunu tutuyor ve iş aramaktan ayakkabılarının bile altının delindiğini söylüyor bazıları.

Vatandaş, seçim yaklaşırken verilen veya verilecek olan sözlere de inanmıyor. Bunun nedenlerinden birisinin de Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin yapmak yerine sürekli yıkmayı hedeflemesi gösteriliyor. Neymiş, Limanın içindeki yani eski fuar alanındaki iş yerlerini yıkıp yerlerine yenilerini mi yapacak yoksa orasını yandaşlara mı satacak henüz belli olmadı. Bu alandan başlayarak hatırlatayım Sayın Başkan ve yanındakilere: Yıkmak çok kolay ve yapmak ise çok zordur. Son günlerde İstanbul’daki Süleymaniye Camii gündeme gelince hatırlanan bir söz var: Yıkmak için dozerleri sokarak yıkarsınız, ancak yapımı için Bir Süleyman bir de Mimar Sinan gerekir. Mustafa Demir, yıkmak için siz de bir iki dozer sokarsınız oraya ve yıkarsınız, ancak orayı yapmak için bir Kemal Vehbi Gül bulamazsınız... Çünkü yapmak yerine yıkmayı hedefleyen insanların tek amaçları oradaki çalışanları işsiz bırakmaktır. AK Parti’nin politikalarının başında da bu yatmaktadır. Önce muhtaç edeceksiniz insanları, ardından yardım edeceksiniz sonrasında da oylarını alıp iktidarınızı sürdüreceksiniz.

Bugün Büyükşehir Belediyesi Başkanlık koltuğunda oturan Sayın Mustafa Demir, eğer seçimlere bağımsız girseydiniz acaba kaç oy olabilecek ve aldığınız oyla bırakın Büyükşehir Belediye Başkanı olmadı İlkadım İlçesinin büyük mahallelerinden birisine muhtar seçilebilir miydiniz?

Neden soruyorum bu soruyu, Gülsan Sanayi Sitesini yıkacağınız söylenilip duruluyor. Galiba oraya da iş merkezleri yapacağınıza Millet Bahçesini büyütecekmişsiniz. İnsanlar aldık bedava kek ve çay içmek istemiyorlar, evlerine ekmek götürebilecek işyerlerini çoğalmasını istiyorlar. Bunun da Samsun’da sizin yapılmasına ön ayak olacağınız yeni işyerlerinin kurulmasıyla mümkün olacağını vatandaş biliyor, acaba sizin de hatırınıza geliyor mu bunlar?

Artık Samsunlular olanak insanları kandırmayınız, akıllı kavşaklarmış geçin bunları. Yeni sanayi siteleri kurulmasına yardımcı olun, ha bir de seçim öncesi verdiğiniz bir söz vardı ne oldu sahi: Hani Atakum’u ikiye bölen Hafif Raylı sistemi yer atına alacak oraya dükkânlar yapacak ve işsizlere iş olanağı sağlayacaktınız ne oldu? Yusuf Ziya Yılmaz tersane kuruyordu olmadı, sizin hafif raylıyı yeraltına alma projenizden de ses yok. Hani yaparsa AK Parti yapıyordu ne oldu? Slogan değişti de söylerse  AK Parti söyler ancak yapamaz aşamasına mı gelindi?

 

GÜNÜN SÖZÜ

Bir insan kendi ile kavgaya başlarsa değerli bir adam olduğuna inanabilir. (Browning)