bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Yine Hüsran
Yazarlar // 5 Ocak 2021 Salı 23:39

İsmail BAŞARAN

İşçi ve memur emekli maaşları açıklandı. İktidar emeklilere yüzde sekiz dolayında maaş artırımı yaptı. Farkındaysanız zam bile yazamıyorum çünkü bu rakam zam değil aldatmacadır, emeklilikle doğrudan alay etmektir.

Emekliler buna layık mı? Evet, çünkü ben dâhil emeklilerin büyük bölümü Türkiye’de kaderci hale getirilmiş durumda. Bugün bulup bugün yiyebiliyorlar mı seviniyorlar. Ne durumu tartan ne tartışan ne de kendi içinde sorgulayan var. Bırakın günlük yaşamayı anlık yaşar duruma getirildik. Bu durumun suçlusu kim, biat eden toplum, kaderine razı olanlar, bu gidişi değiştirmek için uğraş vermeyenlerin çoğunluğudur.

Bu zamcıklardan sonra geldiğimiz nokta fıkra gibidir. Fıkra şöyle:

Temel doktora gider ve elinde bir morarma olduğunu bir daha da geçmediğini bunun nedenini öğrenmek istediğini söyler. Doktor eli incelendikten sonra başlar Temel’e sormaya:

Sen 3 Kasım 2002’ seçimlerinde AK Parti’ye mi oy verdin?  Temel evet diye cevap verir. AK Parti kuruluşundan bunaya girdiği seçimlerde sen yine aynı partiye mi oy verdin? Temel yine evet diyerek cevap verir.

Doktor sormaya devam eder: O günden bu yana beş genel seçim, 3 yerel seçim, 3 referandum, 1 cumhurbaşkanlığı seçimi dâhil 12 seçim boyunca sen hep AK Parti’ye mi oy verdin? Temel bu soruya da ever diye cevap verir.

Doktor yine Temel’in eline bakar ve “Ben ne yaptım da kadar zamandır AK Parti’ye oy verdim diyerek ikide bir koluna vurup durma. Bu morartı ve kaşınma koluna vurmandan kaynaklanıyor. Vurmayı bırakırsan kaşıntı ve morarma kendiliğinden geçer. Bilmem anlatabildim mi?”

Emekliler siz ya bundan sonraki seçimlerde ya sizi açlık sınırında bırakanlara sandıkta cevap vereceksiniz ya da kolunuza vurmaya devam edip morarmasını daha da artıracaksınız.

 

AÇLIK ÖLDÜRECEK

Türkiye İstatistik Kurumu Aralık ayına ilişkin tüketici ve üretici fiyat endekslerini açıkladı. Buna göre tüketici fiyat endeksi Aralık'ta bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 14,6 artış kaydetti.

TÜİK açıklamasına göre üretici fiyat endeksindeki yıllık artış ise yüzde 25,15 oldu. Verilerin açıklanmasıyla salgının etkileri altında geçen 2020 yılına ilişkin enflasyon tablosu da ortaya çıkmış oldu. Enflasyon arttıkça İktidar zamları yine düşük tuttu. Nedeni basit para kalmadı bütçede, Saray yapımları durdurulmadı Müteahhitlere para muslukları açıldı, olan çalışana emekliye yani vatandaşa oldu. Hak’ka inananlar ülke gelirlerini hakça paylaştırırlar. Ancak bizde böyle olmuyor, İktidar Rabbena hep bana demekten vazgeçmiyor. Milletin vekillerine yaptığınız kadar en azından biletlin kendisine de zam yapsaydınız ya. Allah sizi bildiği gibi yapsın.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Yalanlamak ve reddetmek için okuma!

İnanmak ve her şeyi kabullenmek için de okuma!

Konuşmak ve nutuk çekmek için de okuma!

Tartmak, kıyaslamak ve düşünmek için oku!

(F. Bacon)